Hiraki - Modern Genes

Skrevet af Calle
21-08-2017
Hiraki er et sprit nyt dansk band fra Aarhus. Jeg har ingen info om, hvem der er med i bandet, men jeg ved til gengæld at dette, deres debut album, udkom tilbage i maj måned. Albummet har fået titlen Modern Genes.

I presseskrivelsen står der, at bandet spiller aggressiv, progressiv noise rock. Det vil jeg kun give dem ret i. Især ordet noise passer meget godt. Albummet består af syv numre og har en spilletid på ca. 20 minutter. De tyve minutter var for mig en ordentlig omgang larm. Musik der bare smadrer derudaf og en skrigende vokal, der giver mig hovedpine. Ifølge den beskrivelse jeg fik om bandet står der: Med fråde om munden synger, skriger og reciterer vokalist Jon Gotlev sig gennem tekster om kafkask individualisme, proletarisk narcissisme og snæversynet upperclass-modernisme. Og det er sikkert meget rigtigt, men jeg kan ikke høre hvad der synges.

Selve musikken fangede på intet tidspunkt min interesse, selvom jeg har lyttet albummet igennem flere gange. Jeg kan simpelthen ikke finde hoved og hale i det. Og jeg har svært ved at finde melodierne. Der er dog en enkelt god passage hist og her, men det er hvad det kan blive til for mig. Jeg kan ikke rigtig sætte mig ind i Hiraki’s musikalske univers. Man skulle nok have været der, da de skrev og indspillede sangene.

Måske er jeg for gammel eller måske har jeg bare ikke været den rette til at anmelde dette album, selvom jeg er ret åben overfor de fleste afskygninger indenfor diverse rock og metal genre. Men Modern Genes faldt simpelthen ikke i min smag. Inspirationskilderne trækker tråde til så forskellige bands som Daughters, The Locust, Aphex Twin og Nine Inch Nails, så hvis disse bands høre til på toppen af din liste, så bør du måske tjekke dette album ud.
 
Modern Genes udkom 26. maj 2017.
 
 (2 ud af 6)
 
Besøg Hiraki på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar