Isbjörg - Glacier (EP)

Skrevet af Calle
16-08-2017
Isbjörg, som er et dansk rock band med base i både Odense og Århus, er ude med deres anden EP Glacier. Deres første EP blev anmeldt positivt her på siden for ca. halvandet år siden (ikke af mig). Jeg gav også EP'en et lyt dengang og synes godt om det jeg hørte. Derfor var jeg ret spændt på at give denne EP et lyt. Jeg fik EP'en tilsendt tilbage i maj måned og lyttede kun en gang på det tidspunkt. Sidenhen har der været sommerferie og en masse andre albums jeg skulle lytte til. Men for en uge siden fandt jeg så musikken frem igen og har nu lyttet flere gange. Og jeg synes også godt om den nye EP.

Bandet spiller alternativ rock, hvor der både er poppede elementer, men også ret ”hårde” passager. Især brugen af piano/klaver giver musikken den poppede tilgang. Sangene er meget varierende og der er mange temposkift. Nogle steder minder musikken mig om et band som Kashmir og andre steder minder det mig om Mew. Men alligevel synes jeg bandet har ramt lidt deres egen stil og de bevæger sig rundt i et flot musikalsk univers.

Der er fire numre på Glacier. Et rimelig hårdt og kort indledningsnummer i form af ”Cross”. Herefter følger det over 7 minutter lange titelnummer. Et fedt nummer med god variation. EP'ens tredje nummer er ”Collective Egoism”, som indledes med både akustisk og elektrisk guitar. Herfter går sangen over i noget lidt pop-punk agtigt for derefter at blive lidt hårdere og senere går nummeret helt ned i tempo, hvor klaveret træder tydeligt frem. Den sidste sang hedder ”Marooned”. Igen har vi fat i en lang sang med en varighed på over 8 minutter. Og ligesom det er tilfældet med de forrige sange, så er der også mange temposkift i denne sang. Musikken bliver spillet rigtig godt og det lyder som om bandmedlemmerne er rigtig gode på deres respektive instrumenter. Men vokalen kunne efter min mening godt være lidt ”stærkere”. Men alt i alt fire gode numre bandet har indspillet.

Isbjörg, som har eksisteret siden 2015, består af Mathias Bro Jørgensen (piano), Michael Juul Hagerup (vokal), Lasse Gitz Tingholm (guitar), Dines Dahl Karlsen (guitar), Mikael Beyer Madsen (bas) og Frederik Ølund Uglebjerg (Drums).

Glacier er indpsillet i Kansas City i Odense af bandet selv med hjælp fra Jonas Wahhlun Olesen. Efterfølgende er det bandets trommeslager Frederik der har mixet og masteret musikken. Lyd og prduktion fejler ikke noget.

Overordnet set synes jeg bandet har rykket sig i forhold til debut EP'en og det giver et halvt dødningehoved mere end de fik på den forrige EP. Er du til alternativ og eksperimenterende rock, så synes jeg helt sikkert du skal tjekke denne EP ud. Isbjörg er et spændende nyt band på den danske musikscene.
 
Glacier (EP) udkom 8. maj.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Isbjörg på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar