Psy:code - Mørke

13-08-2017
Københavnske Psy:code er på gaden med deres 3 album. Det bærer titlen Mørke. Det refererer godt til både tekster og sangene og stemningen herpå. Lidt tilbageblik i bandets historie albumsmæssigt: "Delusion" fra 2010 og "Cause And Neglect" fra 2013. Bandet blev dannet i 2009. De spiller noget moderne hardcore med både clean vocals og lidt mere rå stemmeføring.

Bandet består af følgende: Schou (vokal), Stein (guitar), Jezpr (guitar), Dag (bas9 og Gøtsche (trommer). De har i deres tid været på tour med bla. Slayer, Mastadon, Amon Amarth, Trivium, Gorefest, Illdisposed og Artillery.

Jeg valgte at tage kontakt til Psy:code over fb, og fik fat i Steen, for ligesom få lidt ord fra bandet. Ifølge bandet har de forsøgt at få større variation og fokus på hver enkelt sang, modsat at de alle bygges ind i temasange som sådan. Hver sang har deres eget liv, og fortæller en historie. Generelt kan man sige, at sangenehandler om det mørke i det menneskelige sind.

En sang som "Paralyzed" handler om en ven til bandet, der fik en livstruende sygdom, og måtte igennem en masse.Han kom dog ud på den anden side, klar på at leve livet videre.Jeg var så heldig, at Steen sendte et link til en eksklusiv video til sangen. Den var rigtig fed og meget rørende. Når i får mulighed for at se den sang en dag, så skal i se den. Den gik ind og rørte mig, da jeg selv har haft livstruende sygdom i nær familie desværre med dødelig udgang.

Da jeg var færdig med gennemlytningerne, sad jeg med et album, der havde stort set blæst mig omkuld. Der er 13 numre på denne skive, og jeg vil sige, at det kun er "Riven" og "In The Sound", der ikke tænder mig rigtig.

Skal jeg udvælge numre ud af de 11, som jeg godt kan lide, så må det blive "Leech", "Paralyzed", "Stay Disappear" og "The Strain". De numre sparker allermest røv på mig.

Nu har jeg i min korte anmeldertid på Calles Rock Corner anmeldt 3 danske bands. Er imponeret over standarden. Synes helt klar i skal give bandet et lyt. Det er det værd.
 
Mørke udkom 4. august via Pavement Entertainment.
 
(5 ud af 6)
 
Besøg Psy:code på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar