Rebellious Spirit - New Horizons

Skrevet af Calle
24-07-2017
Rebellious Spirit er et tysk band, som består af Jannik Fischer (vokal), Jens Fischer (trommer), Silvio Bizer (bas) og Corvin Domhardt (guitar). På trods af, at de har udgivet to albums før dette ”Gamble Shot” i 2013 og ”Obsession” i 2014, så er det mit første bekendskab med bandet. Inspirationskilderne tæller bl.a. bands som Guns 'n' Roses, Mötley Crüe, Avenged Sevenfold, In Flames og Disturbed. Jeg har dog svært ved at høre de to først nævnte i bandets musik. Måske lyder deres to første albums i den retning. Det må jeg tjekke ud senere.

New Horizons består af 13 sange og stilen vil jeg betegne som alternativ rock og metal eller som bandet selv kalder det crossover rock/metal. Albummet indledes med en lidt ”underlig” intro, som dog går over i det super fede nummer ”Devil In Me”. Sangen har en hård indledning og omkvædende følger godt med, mens der skrues ned for tempoet i versene. Sang nr. tre ”Wish For” er lidt la la i mine ører, men i skæring fire ”Fuck” er vi tilbage til det lidt hårdere. Faktisk er det min personlige favorit på albummet. Sang nr. fem ”Am I Right” må betegnes som en ballade og det er ikke den bedste af slagsen efter min mening. I de næste tre sange ”Enemy”, ””After All” og ”The Core” er vi tilbage i den hårdere ende. Det er helt klart her jeg synes bandet gør det bedst. For næste sang ”Give It A Try” er også en ballade og den falder heller ikke i min smag. Albummets næste tre sange ”Up!”, ”Eternal Desire” og ”Alright” er ret gode og tilpas heavy, mens sidste skæring ”Far Away” er albummet tredje ballade. Denne gang rammer den lidt mere i mig.

Alt i alt er det et helt udmærket album bandet har indspillet og hvis man lige skar to af balladerne fra, så ville det faktisk være et ret fedt album. Musikken er rimelig alsidig og tilpas varieret. Derudover synes jeg bandet har formået at skrive nogle gode og fængende melodier, som i hvert fald får mig til at rocke med.

Bandet spiller godt og Janniks vokal passer godt til genren. Der kunne måske godt være skruet en lille smule ned for de elektroniske elementer, hvis du spørger mig. Andre vil helt sikkert være af en anden mening og det er jo det dejlige ved musik. Alle har hver sin smag. Produktion og lyd fejler bestemt intet.

Personligt blev jeg meget positivt overrasket over dette album. Og jeg kan derfor godt anbefale folk at tjekke det ud. Især hvis du er til alternativ rock og metal.
 
New Horizons udkom den 9. juni 2017 via FastBall Music.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Rebellious Spirit på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar