Ruins Of Elysium - Seeds Of Chaos And Serenity

Skrevet af Calle
06-07-2017
Ruins Of Elysium er et symfonisk metal band, hvor medlemmerne kommer fra Norge, Italien og Brasilien. De tre medlemmer i bandet er Drake Chrisdensen (tenor vokal), Vincenzo Avallone (guitar og bas) og Icaro Ravelo (trommer og synths). Bandet blev dannet i 2013 og Seeds Of Chaos And Serenity er bandets andet fuld længde album. Bandets inspirationer kommer mange steder fra. Det er både fra power metal, progressiv metal og gothic metal samt klassisk musik og operetter.

Bandet var ukendt land for mig og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke har lyttet specielt meget til symfonisk metal tidligere, så det var med en vis spænding jeg satte mig ned for at lytte til dette album. Det første jeg lagde mærke til var vokalen, som består af en tenor vokal. Den er gennemgående i alle numre på hele albummet, hvilket er nyt for mig. Jeg har ikke tidligere hørt symfonisk metal, hvor der KUN bliver brugt tenor vokal. Jeg har så læst mig frem til, at Drake er klassisk trænet, hvilket jo så giver god mening.

Samtlige numre på albummet har en varighed på over 5 minutter og flere af dem runder 8 minutter. Eneste nummer som ikke har en lang varighed er den stille og klassisk-inspirerede intermezzo ”Iris”, som fungerer som en indledning til ”The Birth Of A Goddess”. Dette nummer hører til blandt mine favoritter på skiven. Albummet er nærmest delt op i to. Første halvdel er fem forskellige numre, hvorimod de sidste fem numre er en episk fortælling som er delt op i fem akter. Henholdsvis Seeds Of Chaos And Serenity Arc 1, 2, 3, 4 og 5.

Overordnet set er musikken velspillet og meget varieret og med mange temposkift. Dette gør albummet meget lytteværdigt i mine ører. Jeg skulle dog høre albummet igennem et par gange før jeg kunne vænne mig til tenor vokalen. Og jeg må ærligt indrømme, at jeg ikke helt har vænnet mig til det endnu. Produktionsmæssigt er der ikke en finger at sætte på noget. Seeds Of Chaos And Serenity er et flot og velproduceret album.

Er du til symfonisk metal bør du tjekke dette album ud. Især fordi det skiller sig lidt ud fra andre album inden for genren i form af vokalen. Personligt er jeg ikke helt overvundet, men jeg synes dog ikke det er en dårligt album.
 
Seeds Of Chaos And Serenity udkom den 4. april.
 
(4 ud af 6)
 
Besøg Ruins Of Elysium på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar