Kobra And The Lotus - Prevail I

Skrevet af Peter Letting
30-06-2017
Canadiske Kobra And The Lotus er ude med nyt album med titlen Prevail I. Albummet landede 12 maj 2017. Jeg har nu haft en god del tid til at lytte til det nyeste album fra dette female fronted metal band fra Canada, og det er kun en god ting, for skiven vil på en eller anden måde ikke rigtig forlade min afspiller.
 
Jeg kan godt lide den melodiske gren af metal genren. Det gør ikke noget at man, efter at have lyttet til albummet, kan gå og nynne lidt med på nogle af melodierne. Det faktum gør skam ikke albummet mere poppet og mindre metal, men det gør bare albummet mere lyttevenligt, og indbyder til at man vender tilbage igen og igen og…..

Kobra And The Lotus har eksisteret siden 2009 og består i dag af 4 medlemmer: Kobra Paige på vokal, Jasio Kulakowski på guitar, Brad Kennedy på bas og Lord Marcus Lee på trommer.

Der har været en del udskiftning i bandet og Kobra som står bag vokalen, er eneste blivende medlem siden starten, hvilket nok giver mening set i forhold til band navnet. Jeg kan mægtig godt lide Kobra’s vokal, og selvom den ikke er grov og ubehøvlet, som så mange andre metal vokaler, så kan den bare noget andet, og hun synger faktisk rigtig godt. Man kan måske trække nogle enkelte paralleller til bands som Within Temptation eller Amaranthe og det skyldes nok den feminine vokal.

Som sagt er albummet spækket med ørehængere og en masse fede metal riffs og detaljer, og selvom jeg er vild med vokalen, så stikker skæring 8 alligevel af med titlen som mit yndlingsnummer, selvom dette er et instrumental nummer. Det har denne her klassiske, symfoniske klang over sig, og minder mig lidt om den tidlige Yngwie Malmsteen, som jeg hørte for mange år siden.

Jeg kan helt klart anbefale at få ørene i Kobra And The Lotus maskinen. Det bliver i hvert fald et album som hænger fast hos mig fremover. Prevail I får 5,5 ud af 6.
 
Prevail I udkom 12. maj via Napalm Records.
 
(5½ ud af 6)
 
Besøg Kobra And The Loyus på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar