Pyramaze - Contingent

Skrevet af Peter Letting
30-05-2017
Dansk / amerikanske Pyramaze er ude med deres 5 album og det har fået titlen Contingent. Albummet blev frigivet 28 april 2017.

Jeg har hørt om Pyramze, men aldrig rigtig stukket snuden i deres musik før nu. Til gengæld må jeg sige at den nye skive, som jeg sidder med nu, har fået mange rotationer i min spilledåse den sidste måned, og den bliver bare bedre og bedre. Faktisk startede jeg ud med at være en smule skeptisk efter første gennemlyt, men det har bestemt ændret sig.

Stilen er dejlig melodisk og progressiv på den fede måde, med masser af både highs and lows, og det er bestemt ikke kedeligt. Titelnummeret Contingent er delt i 2, og lander som skæring 6 og 10. Lidt sjov fordeling af 2 små lyd bidder (små 2 minutter pr. stk.), som hver især minder om en typisk Intro på en skive, men lidt sjovt lavet at de dukker op langt inde i albummet. De 2 små instrumentaler har så vidt jeg kan gennemskue ikke andet til fælles end titlen, men de er begge et lille mesterværk i sig selv.

Der er så mange lækre små detaljer i stort set samtlige numre på skiven, og jeg byder dem velkommen hver gang jeg lægger mærke til dem. Jeg er vild med blandingen af tunge sekvenser blandet med let keyboard. Mit favorit nummer på skiven er nummer 7 ”20 Second Century”, men jeg har svært ved lige at sætte en årsag på valget. Jeg vurderer at nummeret hører til de tungeste på skiven, og det er måske derfor jeg falder lidt ekstra for netop det nummer.

Skivens ballade ”The Tides That Won’t Change” er faktisk også ret god. Let og luftig melodi med klaver stemme, og de 2 vokaler som supplerer hinanden i skøn harmoni.

Vokalen betyder meget for mig og mit musikøre. Man kan sætte nok så dygtige musikere sammen, men hvis vokalen mangler, så bliver det aldrig godt. Jeg er vild med vokalen, leveret af Terje, samt gæstevokalen på ”The Tides That Won’t Change” fra Kristen Voss. Terje er primært clean, men kan sagtens skrue bissen på og være rå, og det klæder bare musikken at vokalen også kan variere.

Pyramaze line-up er: Terje Harøy på vokal, Jacob Hansen på guitar og bas, Jonah W på keyboard, Toke Skjønnemand på guitar og Morten Gade Sørensen på trommer. Jeg giver Pyramaze 5 ud af 6 og siger tak for en dejlig oplevelse.
 
Contingent udkom 28. april via Innerwound Recordings.
 
   (5 ud af 6)
 
Besøg Pyramaze på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar