Tainted Lady – How The Mighty Have Fallen

Skrevet af Calle
23-05-2017
Tainted Lady er et dansk rock band, som består af de fire unge musikkere Jonatan Shoshan (guitar), Anders Frank (guitar), Daniel Bach (bas) og Fred Over (trommer) samt den unge britiske sanger Michael Catton. Tilbage i 2014 anmeldte jeg bandets debut EP ”Rock Is Dead”. Dengang var jeg rimelig godt tilfreds med hvad jeg hørte. Dengang var det dog med en anden sanger. Sidenhen er det kommet nye boller på suppen og nye kræfter i gruppen. I 2015, kort tid efter Catton var kommet med i bandet, udgav de en single med tre sange (som alle tre er at finde på dette album). Nu har de så indspillet deres debut album, som har fået titlen How The Mighty Have Fallen.

Bandet spiller klassisk hard rock og inspirationen er hentet flere forskellige steder. Bl.a.fra bands som Deep Purple, Skid Row og The Beatles. Sangene er bygget op med mindeværdige melodier, gode riffs, flotte harmonier, fede soloer og en bundsolid grundrytme. Derudover så passer Catton’s lidt særprægede vokal perfekt til genren.

How The Might Have Fallen består af 10 numre, hvor det første nummer er en 30 sekunder lang intro med keltiske undertoner. 8 af de 9 resterende sange sprudler af energi og power og man kan ikke undgå at rocke med. Kun i sangen ”The Best Days” sættes tempoet lidt ned. Også her, altså i de mere downtempo sange, gør bandet det ret godt. Udover de ovennævnte inspirationskilder, så synes jeg også jeg kan høre lidt Aerosmith i bandets musik. Dette gør sig bl.a. gældende i en sang som ”Loverman”. Generelt er det nogle rigtig gode sange bandet har indspillet, men skal jeg fremhæve et par stykker, så må det være ”Ampburner” og ”Set Us Free” (fra den føromtalte single) samt den nyeste single ”Song Of Reconing”.

Albummet er blevet til samarbejde med musiker og producer Søren Andersen (Glenn Hughes, Mike Tramp og Electric Guitars m.fl.). Det er indspillet i Medley Studios i løbet af 2016. Det havde længe været en drøm for bandet at arbejde sammen med Søren og det blev altså en realitet. Og samarbejdet mellem band og Andersen lader til at have fungeret upåklageligt for slutproduktet er i hvert fald rigtig godt. Albummet er velspillet og velproduceret.
 
Er du til klasssik hard rock-inspireret musik, som er velskrevet og velproduceret, så bør du helt sikkert tjekke disse unge mænd ud. Dansk rock lever !!!!
 
How The Mighty Have Fallen udkommer 26. maj via Mighty Music/Target Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Tainted Lady på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar