Mammoth Mammoth – Mount The Mountain

Skrevet af Calle
17-05-2017
Jeg stødte på australske Mammoth Mammoth første gang da de for lidt over to år siden udgav deres fjerde album ”Volume IV – Hammered Again”. Dengang fandt jeg bandet ret fedt. For lidt over et år siden anmeldte jeg så bandets 4 track EP ”Mammoth Bloody Mammoth”, som jeg også fandt ret godt. Nu er de så ude med deres femte fuld længde album, som de har givet titlen Mount The Mountain. Bandets stil må betegnes som stoner rock og jeg vil sammenligne dem med bands som f.eks. Orange Goblin, Monster Magnet, Mustasch, The Sword og Clutch. Altså rå og beskidt rock ’n’ roll.

Mount The Mountain består af 11 numre, som ved første gennemlyt måske godt kan lyde lidt ensformige. Men efter et par gennemlyt er der alligevel et par sange der skiller sig ud. De sange er efter min mening især ”Sleepwalker” og ”Spellbound”, men også sange som ”Hole In The Head” og titelnummeret ”Mount The Mountain”. Albummets sidste sang er en cover version af Kylie Minogue’s hit fra 2001 ”Can’t Get You Out Of My Head”. Hvorfor bandet har lavet en coverversion af netop denne sang ved jeg ikke. Mammoth’s version er i hvert fald meget anderledes (hvilket selvfølgelig ikke gør noget). Eneste sammenhæng jeg kan se mellem Kylie og Mammoth er, at begge to kommer fra Australien. Men alt i alt er det et godt velskrevet og velspillet album.

Bandet skulle efter sigende være et vildt live band og de er bl.a. blevet bandlyst fra to spillesteder i deres hjemby Melbourne. Især forsanger Mikey Tucker går til den når bandet spiller live. Så hvis de en dag kommer til disse breddegrader og giver koncert, så tror jeg lige jeg vil smutte forbi og opleve dem. Indtil da må jeg ”nøjes” med deres albums.

Udover Tucker, så består bandet af Ben Couzens (guitar), Frank Trobbiani (trommer) og Pete Bell (bas). Musikken bliver spillet med en enorm energi og med en fanden i voldsk attitude. Samtidig passer Tuckers stemme perfekt til genren. Derudover er albummet produceret som en stoner rock skal produceres. Rå og ”beskidt”.

Er du til stoner rock og høre nogen af ovennævnte bands til blandt dine favoritter, så bør du helt sikkert tjekke dette album ud. Ja - også bandets tidligere albums for den sags skyld.
 
Mount The Mountain udkom 28. april via Napalm Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Mammoth Mammoth på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar