Hayseed Dixie – Free Your Mind...And Your Grass Will Follow

Skrevet af Calle
01-05-2017
Første gang jeg stiftede bekendsskab med Hayseed Dixie var tilbage i 2001 da de udgav deres debut album ”A Hillbilly Tribute To AC/DC”. Og to-tre år efter kom ”Kiss My Grass: A Hillbilly Tribute To Kiss” og ”Let There Be Rock Gras”. Sidst nævnte bestod hovedsagligt af AC/DC klassikere, men også cverversioner af Aerosmith, Queen, Motörhead og Bad Company. Dengang synes jeg det var god humor og ret sjovt at lytte til bluegrass versioner af nogle af mine personlige favoritter, men jeg har ikke fulgt bandet siden. Med Free Your Mind...And Your Grass Will Follow er bandet oppe på 15 studie albums.

Albummet består af 14 sange, som både inkludere originale sange skrevet af sanger og frontmand John Wheeler, men også flere coverversioner af især soul/motown klassikere fra The Temptations, Marvin Gaye, Sam Cooke og The O'Jays, men også rock og pop sange fra bl.a. Michael Jackson, Lynyrd Skynyrd, Elvis Costello, Paul McCartney/Stevie Wonder og Bob Marley. Det gennemgående tema i sangene er race, folkeslag og de senere års politiske tendenser i den vestlige verden. Selvom bandet har en meget humoristisk tilgang til musikken, så er temaet jo ret alvorligt. Derfor er jeg lidt splittet i forhold til dette album. For som nævnt overfor, så står bandet for god humor i min hukommelse, men når det så blandes med politik, så har jeg det lidt svært. Derudover kan det godt blive lidt trættende at lytte til 14 sange, hvor banjo'en og mandolinen er de mest gennemtrængene instrumenter.

Udover Wheeler, som både synger og spiller akustisk guitar, violin, mandolin og piano, så består bandet af Hippy Joe Hymas (mandolin og akustisk guitar), Jake "Bakesnake" Byers (akustisk bas) og Tim Carter (banjo). Alle musikkere spiller deres instrumenter godt. Det er der ingen tvivl om.

Free Your Mind.... er indspillet i Chimera Chapel i Cambridge, England og så er det blevet mixet og masteret i Renaissance Recording i Nashville Tennessee. Albummet er indpsillet og produceret af Wheeler selv. Lyd og produktion er som den skal være.

Kunne du tænke dig at høre bluegrass versioner af bl.a. ”Black Or White”, ”Buffalo Soldier”, Ball Of Confusion”, ”The Ballad Of Curtis Lowe” (min personlige favorit på albummet) eller ”What's Going On”, så er dette album lige noget for dig. Men er du ligesom mig en anelse træt af bluegrass coverversioner, så går du ikke glip af særlig meget, hvis ikke du lægger dine ører til dette album. You decide for yourself!!!
 
Free Your Mind...And Your Grass Will Follow udkommer 14. april via Hayseed Dixie Records.
 
   (4 ud af 6)
 
Besøg Hayseed Dixie på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar