Whitewoods Rock – Whitewoods Rock

Skrevet af Calle
30-04-2017
Whitewoods Rock er et københavns rock band, som består af Jonas Abildgaard (vokal og Guitar), Mikkel Schacht-Petersen (guitar), Michael Thorup (bas) og Jacob Abildgaard (trommer). Bandet beskriver sig selv sådan her: ”4 erfarne musikere med en musikalsk baggrund der strækker sig over flere årtier og som er vidt forskellig, men som i Whitewoods Rock forenes i en blanding mellem Woodstock og Copenhell”. Det selvbetitlede album er bandets debut album.

Jeg vil betegne stilen som 70'er inspieret rock, med en lille undertone af folk og country. Inspirationskilderne tæller bl.a. Jeff Buckley, Faith No More og Neil Young. Især sidst nævnte kan man godt høre i bandets musik. Derudover synes jeg også man kan høre lidt Goo Goo Dolls og Foo Fighters. Sidst nævnte kommer især til udtryk i en sang som ”Captain”.

Albummet består i alt af 9 numre hvor der er en rimelig god energi i de fleste af sangene. Måske lige med undtagelse af de to mere downtempo sange ”NightLife” og ”Alexandria”. Jeg synes desværre at sangene godt kan blive en lille smule ensformige i længden. Der er ikke en sang eller to som virkelig skiller sig ud. Hvis jeg skal nævne mine personlige favoritter, så må det være ”Life On The Run” og ”This Is The Day” samt ovennævnte ”Captain”.

Bandet spiller godt og vokalen passer fint til musikken. Men der mangler bare lige lidt for at jeg bliver helt overvundet. Bandet er dog godt på vej frem. De vandt bl.a. Hard Rock Rising i 2016 og de var et af de 6 bands, som Tak Rock/Royal Beer valgte som ”opvarming” for selveste Dizzy Mizz Lizzy og D-A-D da disse to bands spille i Royal Arena tilbage i februar måned. Her spillede Whitewoods Rocks sammen med Violmace på Ørestaden Metro St.

Er du til 70'er inspireret alternativ rock, så kan du godt tjekke disse fire erfarne rockfyre ud.
 
Whitewoods Rock udkommer 11. februar.
 
   (4 ud af 6)
 
Besøg Whitewoods Rock på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar