Mak’Vaerk – Hard Rock Rebel

Skrevet af Calle
11-04-2017
Aarhus bandet Mak’Vaerk blev så småt dannet i 2013 af guitarist Martin Kjær og trommeslager Michael Marquart, som begge har en fortid i det legendariske Aarhus band, Kruzial. I løbet af foråret 2014 stødte den tidligere 6-ft Auto Return bassist Kim Jonassen til og i løbet af sommeren 2014 blev bandet fuldtallig med tilføjelsen af 5 Dollar Justice frontmanden Kristian Ehlers.

Hard Rock Rebel er bandets debut album og genren er melodisk hard rock med en del af inspirationen hentet i old school metal. Bandets inspirationskilder tæller bl.a. bands som Pantera, AC/DC, In Flames, Mustasch, Deep Purple og Airbourne. Stilen er rimelig tung og der er en god energi i bandets musik. Sangene er meget riff-baseret og har nogle rimelig fængende melodier. Skal jeg fremhæve et par af albummets 12 sange, så må det være ”The Hunt”, ”Dumb Turkey” og afslutningsnummeret ”Battlefield” samt titelnummeret ”Hard Rock Rebel”. Og så vil jeg da også lige nævne den mere down-tempo sang (i hvert fald den første halvdel af sangen) ”Just Before The End – Ambulance Chasers”. Alt i alt er det 12 gode sange bandet har indspillet. Og når man tager i betragtning, at de er indspillet live på blot fire dage, så synes jeg faktisk resultatet er ret godt. Bandet spiller godt og Kristian’s vokal passer fint til genren.

Albummet er som sagt indspillet live henover fire dage og det er sket i løbet af december 2016. Indspilningen er foregået i Dead Rat Studio med Jacob Bredahl som producer. Han har også stået for mixning og mastering.

Da jeg modtog albummet og så band navnet første gang var min første tanke – hvad er det her? Kan et band være seriøse med sådan et band navn? Og svaret er - ja det kan de. Deres musik er i hvert fald ikke noget bras eller klamphuggeri - ej heller sjusket eller dårligt udført. Kort sagt, så er der ikke noget ”makværk” over dette album. Er du til melodisk hard rock i den tungere ende, så kan du roligt tjekke dette album ud.
 
Hard Rock Rebel udkom 1. februar.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Mak'Vaerk på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar