Blood Region – For All The Fallen Heroes (EP)

Skrevet af Calle
18-03-2017
Blood Region er et finsk metal band, som allerede blev dannet tilbage i 2002. Bandet har haft en del udskiftninger i deres line-up og først i 2011 fandt de den ”rigtige” besætning. Bandet består af Mika Minkkinen (guitar og vokal), Ari Ahonen (guitar og vokal), Sami Vertanen (trommer) og Aleksi Möksy (guitar). For All The Fallen Heroes er bandet anden EP.

Da jeg modtog albummet i min mailbox og læste band navnet og så coveret, så var min første tanke - death metal. Men faktisk vil jeg betegne bandet som melodic metal og bandet har hentet inspiration fra en god blanding af metal genre. De kalder selv deres musik for korpi-metal, hvilket er et helt nyt begreb for mig. Og jeg har trods alt lagt ører til mange metal albums gennem tiden. Men så vidt jeg har kunne læse mig frem til, så er det fordi bandet kommer fra et skovområde i det nordlige Finland og så har de lidt gothic og keltiske undertoner indover noget af deres musik.

For All The Fallen Heroes består af fem numnre, hvor skæring et er en instrumental intro. Herefter kommer sangen ”Heroes” som er et rigtig fedt nummers der bevæger sit et sted mellem power og thrash metal. Sangen har en god melodi og noget flot guitararbejde. Vokalen er hæs og ”grynet”, men den passer godt til musikken. Næste sang er ”New Rising”, som indledes med lidt akustisk guitar men bevæger sig herefter over i noget mere traditionel metal. Også et udmærket nummer. Dette gør sig også gældende for næste nummer ”In My Fathers Room”, som er EP'ens længste sang med sine 5:35 minutter. I dette nummer er der ingen ”almindelig” vokal, men kun noget spoken word. Men der er derimod nogle fede duel guitar harmonies. EP'en afsluttes med ”balladen” i form af ”Across The Dark River”. Her er vokalen mere ren og stilen bevæger sig mere i retning af noget goth-metal.

Alt i alt er det fem gode sange/melodier bandet har indspillet og jeg må indrømme at jeg er meget positivt overrasket. Især når man tager høje for mit første indtryk, da jeg så band navn og coverartwork. Derudover så spiller bandet godt og produktionen er også i top.

Så er du til velspillet metal med tilpas god variation, så bør du tjekke denne EP ud. Personligt kunne jeg sagtens finde på at finde For All The Fallen Heroes frem igen i nær fremtid.
 
For All The Fallen Heroes udkom 26. januar via Inverse Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Blood Region på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar