Social Stain – Social Stain

Skrevet af Calle
25-02-2017
Social Stain er et hard rock band fra Lahti i Finland. Bandet blev dannet i slutningen af 2014 og består af Teemu Kokkonen (vokal), Antti Kokkonen (guitar), Toni Broman (bas) og Mika Tanttu (trommer). Alle fire medlemmer har en del erfaring fra andre bands som f.eks. Disformed, Kill The Romance, Before The Dawn og Profane Omen. Sammen har de også en del live erfaring, men dette album er bandets debut. Det er samtidig mit første bekendtskab med bandet.

Som sagt spiller bandet hard rock med en tvist af metal og deres inspirationer er da også hentet fra bands som Guns 'n' Roses, Theraphy?, Alice In Chains, Skid Row, Misfits, Foo Fighters og Metallica. Så det må siges at være en god blanding.

Social Stain består af 12 rigtig sprøde sange, hvor den gode melodi er i fokus. Sangene er ikke noget udover det vanlige, men ”bare” straight-ahead-hard-rock som undertegnet rigtig godt kan lide. Velspillet musik med gode og energifyldte guitar riffs. Og så passer vokalen, som er hæs og rå, godt til genren. De første seks sange er plain hard rock, men i skæring syv ”Possessed” kommer vi mere over i Metallica-inspirationen. Denne sang bliver en anelse hårdere og tungere end de første seks sange. Den efterfølges så af albummets mest stille sang ”At Peace”. Det er ikke den bedste ”ballade” jeg har lagt ører til, men det er en udmærket sang. De næste tre sange er igen ovre i hard rock genren og så afsluttes albummet med en mere punk-rocket sang i form af ”Backstabber”. Alt i alt er det 12 gode sange bandet har indspillet og skal jeg fremhæve et par stykker, så må det være ”Ain't Got Time To Bleed”, ”Walls” og ”Good Old Days” samt første singlen ”Dead Man Talking”.

Albummet er blevet til i samarbejde med Mika Ojala (Viikate, Mörbid Vomit) og så er det produceret af bandets bassist Toni. Overordnet set er både lyd og produktion helt fin. De har ramt præcis den lyd et album inden for denne genre skal have. Derudover spiller bandet solidt.

Er du til hard rockin' metal, så kan du roligt tjekke Social Stain ud. Eller rettere – du bør tjekke dem ud. Det er god og velspillet musik med en super energi og punky attitude. Ingen pis her – bare straight ahead rock.
 
Social Stain udkom 13. januar via bandets eget label.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Social Stain på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar