Aaron Keylock – Cut Against The Grain

Skrevet af Calle
28-01-2017
Aaron Keylock er en ung britisk blues rock guitarist og sanger. Han er stadigvæk teenager (kun 18 år), hvilket først gik op for mig, da jeg læste presseskrivelsen, efter jeg havde lyttet til Cut Against The Grain et par gange. På mig virkede både hans spillestil og hans stemme, som om han var en del ældre. Ja som om han havde en hel del år og en masse erfasring bag sig. Aaron's inspiriationskilder tæller da også old-timers som f.eks. Johnny Winter, Black Crowes, The Allman Brothers, The Faces, The Rolling Stones, The Grateful Dead og Humble Pie. Derudover synes jeg også eg kan høre lidt Gary Moore, Izzy Stradlin, Georgia Satellites og Rory Gallagher i hans musik.

Cut Against The Grain er unge Keylock's debut album. Men flere af sangene har han spillet live siden han var 13 år gammel. Allerede den gang spillede han på klubber og venues i sin hjemby Oxford, hvis altså dørmændende ville lukke ham ind. Og han har spillet på Alexander Palace og Jazz Café i London, samt flere bikerstævner rundt om i England. Han har allerede været på tour med bl.a. Blackberry Smoke, SIMO, Federal Charm og Joanne Shaw Taylor og han har fået gode råd af selveste Joe Bonamassa.

Albummet består af 11 sange, som er skrevet af Keylock selv. De er skrevet gennem de sidste 5 år og en sang som den Gary Moore-inspirerede ”Just One Question” skrev han allerede som 13 årig. En rigtig fed down-tempo blues rock sang. Derudover er albummet spækket med den ene sprøde blues rock sang efter den anden. Lyt bl.a. til publikums live favoritten ”Medicine Man” eller åbningsnummeret ”All The Right Moves” eller slideguitar-nummeret ”Sun's Gonna Shine”. Og man kommer bestemt heller ikke udenom en sang som ”Against The Grain”. Alt i alt er det 11 super fede sange Aaron Keylock har indspillet. Og det gælder både for de stille down-tempo sange og de mere up-tempo sange. Melodierne er godt skruet sammen og guitararbejdet er helt i top. Derudover passer hans vokal perfekt til genren.

Cut Against The Grain er indspillet i L.A. med Fabrizio Grossi som producer. Han har tidligere arbejdet med folk som Slash, Alice Cooper, George Clinton og Zakk Wylde for abre at nævne et par stykker. Albummet er godt produceret og musikken er yderst velspillet. Udover Aaron på guitar og vokal, så er det Jordan Maycock på bas og Sonny Miller på trommer.

Allerede ved første gennemlyt af albummet, var jeg fanget af musikken. Og så er albummet ellers bare vokset sig større og større efter hvert gennemlyt. Jeg vil helt klart anbefale folk at tjekke dette album ud. Aaron Keylock er en ung mand med et kæmpe talent. Jeg er sikker på, at han vil sætte sit præg på blues rock scenen i de kommende år.
 
Cut Against The Grain udkom 20. januar via Provogue/Mascot Label Group.
 
    (5½ ud af 6)
 
Besøg Aaron Keylock på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar