TraumeR – Avalon

Skrevet af Calle
06-01-2017
TraumeR er et brasiliansk power metal band, som blev dannet i 2009. Bandet består af Guilherme Hirose (vocal), Fábio Polato (guitar), Nelson Hamada (keyboard), Regis Lima (bas) og Felipe Santos (trommer). Bandet udag deres debut album “The Graet Metal Strom” I 2014 og er nu ude med deres andet album Avalon. Jeghavde ikke kendskab til bandet før jeg modtog dette album.

Bandet spiller som sagt power metal, hvilket man allerede for en lille ide om når man tager et kig på coveret. Albummet, som består af 11 numre, indledes med et instrumentalt nummer i for af ”Tempus Est”. En udmærket måde at starte albummet på. Herefter følger de tre klassiske power metal numre ”Avalon”, ”Forever Starts Tomorrow” og ”TraumeR”. Melodierne er bygget op med power guitar riffs, hurtige soloer, temposkift og keyboard og dertil skal så lægges en traditionel power metal vokal. Herefter følger albummet første en eneste stille sang ”Changes”. Og af en power metal ballade at være, så synes jeg ikke helt denne sang fænger. I de to næste sange ”Let You Go” og ”Angel Of The Night” er bandet tilbage med fuld power. Jeg synes godt om begge disse sange og især først nævnte, som indledes med noget panfløjte (eller lignende instrument), rammer noget fedt. Sang otte ”The Song Of Broken Hearts” og sang ni ”Don’t Believe Their Lies” er de sange på albummet som er mest afvekslende i tempoet. I de sidste to sange ”Symphony” og ”Our Spirit Never Dies” er vi tilbage hvor vi startede. Altså klassiske power metal sange.

Alt i alt er Avalon en anelse for ensformig i mine ører, dog med lidt udsving, som nævnt overfor. Produktionsmæssigt kan man ikke sætte en finger på noget. Albummet har en flot ren lyd, uden at være alt for poleret. Instrumenterne og vokalen ligger perfekt i forhold til hinanden. Albummet er indspillet, produceret og mixet af bandets sanger og bassist og det er gjort i Hirose’s Place i Sao Paulo, Brasilien. Herefter er det blevet masteret i Finland af Mika Jussila, som tidligere har arbejdet med bl.a. Nightwish og Stratovarius.

Er du til klassisk power metal, som er velspillet og velproduceret, så kan du roligt tjekke dette album ud. Nu kender jeg ikke så meget til brasiliansk metal, men det lader til at de har mere at byde på end Sepultura, Cavalera Conspiracy of Dragonheart.  
 
 
Avalon udkom 11. november via fastball Music.
 
  (4 ud af 6)
 
Besøg TraumeR på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar