Pretty Maids – Kingmaker

Skrevet af Michael Hübertz Knudsen
06-12-2016
Lad mig først pointerer at jeg altid har haft et ”sweet spot” for Pretty Maids. Jeg ved godt det er et band der deler vandende, men i og med de var et af de bands der åbnede mine øjne for heavy metal og alle dens undergenre, så har de bare en speciel plads i mit rock hjerte. Dette skal dog på ingen måde farve min anmeldelse af deres nye udspil Kingmaker!

Første nummer ”When God Took A Day Off” starter pladen, stor og pompøs, dog en smule til den lange side, der kunne sagtens have været skåret et minut eller to af. Dette gør dog ikke det første indtryk dårligt, men man sidder dog med en ”hmmmm...” følelse da nummeret er færdigt. De første strofer: ”Let me invite you to the show, that somehow never seems to be..” opsummerer meget godt hele mit indtryk af Kingmaker. Dermed ikke sagt at det er en dårlig plade, men det peaker aldrig rigtig for mig, udover et enkelt nummer eller to.

Det er de store følsomme ballader, som med tiden nok desværre er blevet bandets kendemærke, da det mere eller mindre er de numre der fokuseres på fra mediernes side, specielt af den nationale radio. Det er så ærgerligt, i og med Pretty Maids har så meget andet godt at byde på end lytter venlig pop rock. Men jeg er sikker på at deres faste fanskare udmærket ved hvad drengene i Pretty Maids kan levere og det gør de også på Kingmaker. Det skal dog tilføjes at ”Last Beauty On Earth” er en lækker ballade.

Pretty Maids har så mange kvaliteter, specielt Ronnie Atkins, som i min verden er den bedste rock sanger Danmark har opfostret og hele bandet skuffer på ingen måder. Synes dog der bliver trukket lidt for meget på tidligere dyder og klichere, og så er der til tider et lidt for ”corny” tekst univers, specielt i balladerne og de mindre tunge skærringer. Til gengæld blev jeg sparket omkuld og tilbage til 80'erne og 90'erne i nummeret ”King Of The Right Here And Now”, det er sgu et lækkert nummer, mere af den slags tak!

Jeg sætter engang i mellem en Pretty Maids plade på afspilleren, elsker deres gamle mesterværker ”Future World”, ”Sin Decade”, ”Scream” og ”Red Hot And Heavy”. Nu skal Kingmaker ikke sammenlignes med disse tidligere udgivelser, da de på ingen måde kan sammenlignes, men man kan alligevel ikke lade være. Dengang var der en attitude over Pretty Maids. Måske det bare var tiden, den produktion der nu en gang blev brugt den gang, men det ramte bare. På deres foregående par album har jeg siddet med en tanke om hvordan de ville lyde uden den pompøse produktion der har været brugt på Kingmaker, ”Motherland” osv. Lidt kant ville ikke gøre noget, måske kunne det endda give Pretty Maids et lidt mere personligt præg, bare min mening.
 
Kingmaker er produceret af Jacob Hansen og produktionen fejler bestemt ikke noget, og det er nok der problemet ligger for mig. Det hele er for perfekt. Jeg savner at kunne hører bandet og ikke en produktion af dem. Men igen, ville en mere kantet produktion passe til Pretty Maids? - Jeg ved det ikke men det kunne være spændende at høre en gang.

For at opsummerer det hele så synes jeg Kingmaker er en fed Pretty Maids plade, men man har ligesom bare hørt det før. Om det så er godt eller dårligt, det må deres fans vurdere. Jeg giver ”Kingmaker” 4/6

Kingmaker udkom 4 november på Frontiers Music s.r.l
 
  (4 ud af 6)
 
Besøg Pretty Maids på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar