Montage – Metamorphosis

Skrevet af Calle
30-11-2016
Montage er et finsk band, som blev dannet i 2011. Bandet består af Vesa Paavonen (vokal), Roni Seppänen (guitar), Jukka Parkas (keys), Taneli Tulkki (bas) og Kim Etelävuori (trommer). Bandetb udgav deres debut album i 2014 og Metamorphosis er dermed deres andet fuld længde album.

Bandet spiller ifølge dem selv melodisk hard rock med progressive elementer. Efter kin mening er der dog ikke så meget hard rock over musikken. Måske lidt inspiration hentet fra den klassiske rock og 70’er prog rock, men hovedparten af sangene bevæger sig mest ovre i den mere ”moderne” progressive rock.

Metamorphosis består af 9 sange, som efter min mening ligger på et rimelig jævnt niveau. Flere af sangene tendensere faktisk til det kedelige. De er rimelig monotone og der er ikke særlig meget variation i sangene. Kun afslutningsnummeret – den akustiske ”Carved In Stone” – bevæger sig lidt væk fra resten af albummet. Samtidig er vokalen også ret monoton og den virker lidt irriterende i mine ører. Når det så er sagt, så synes jeg bandet spiller udmærket og der er også et par gode guitar soloer hist og her. Men sangene mangler simpelthen noget for virkelig at ramme plet hos mig. Skal jeg fremhæve et par sange, så må det være ”Nature’s Child” samt åbningsnummeret ”Age Of Innocence”. De har efter min mening lige lidt mere at byde på i forhold til resten af sangene.

Albummet er indspillet og mixet i Helsinki’s Taajuusvarjostin Studios. Lyd og produktion fejler på sin vis ikke noget. Måske er lyden lidt ”flad”, men det hænger måske sammen med de lidt kedelige numre.

Dette album vil rimelig hurtigt gå i glemslen for mit vedkommende, men er du til progressiv rock, så kan du godt give albummet et lyt. Måske vil dine ører høre noget andet end mine!!!
 
Metamorphosis udkom d. 25 november via Fastball-Music.
 
  (3 ud af 6)
 
Besøg Montage på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar