Glenn Hughes - Resonate

Skrevet af Michael Knudsen
26-11-2016
Glenn Hughes er klar med sit nyeste udspil, Resonate og det skuffer ikke, det står lysende klart fra første nummer! Med 11 solo udspil i ryggen og samarbejde med nogle af rockens mest prominente herre og bands, Gary Moore, Tony Iommi og Deep Purple bare for at nævne et par stykker, så er der vidst ingen tvivl om hvad vi her har med at gøre: God, solid, lækker, tung rock n roll blandet med Hr hughes’ eminente blanding af Soul, funk og hard rock stemme. Et perfekt match!

Sjældent har jeg oplevet så fed og så groovy en starter som “Heavy”. De simple riff, tonstunge trommer (leveret af Chad Smith fra Red Hot Chili Peppers, som også spiller med på sidste nummer “Long Time Gone”) danner bare en fed “Yeah” oplevelse lige fra start og virker lidt som en appetitvækker til resten af pladen. Hele pladen oser af kvalitet, det er simpelt men på ingen måde kedeligt. Det er tydeligt at Glenn Hughes og band har fokuseret mere på kvalitet frem for kvantitet. Dermed mener jeg at de her har fundet en simpel, men lækker opskrift der bare virker, faktisk på alle 11 skæringer på pladen.

Selve produktionen er helt i top og passer perfekt til Glenn Hughes. Guitar, bas og Keys vrider sig rundt om vokalen som er dejlig varieret, fra groovy/heavy til følelsesladet i numre som “When I Fall” (hvilket i øvrigt er mit favorit track på pladen  og “Long Time Gone” som behørigt slutter festen af.

Hvis jeg skal fremhæve et par numre fra pladen udover ”When I Fall” , ”Long Time Gone” og ”Heavy”, så må det være ”Flow” som nærmest tangerer Stoner Rock og den funky ”Landmines” med det lækre Hendrix-ish vers riff . Disse numre viser meget godt det brede spektre af musikalske universer der arbejdes i på Resonate.

Søren “alt mulig mand” Andersen har ikke kun lagt sine guitar kundskaber på pladen, men også været producer sammen men Glenn Hughes selv og det hele er indspillet i Medley i København. Det makkerskab de to har gang i er genialt! Trommerne håndteres yderst kompetent af Pontus Enborg og keyboards af nyeste medlem Lachy Doley.

Hvis der skal nævnes lidt kritik, så synes jeg, i og med der her er tale om yderst kompetente musikere, at der sagtens kan skrues op for den individuelle ”ego faktor”. Der er på Resonate lagt op til blær på hele linjen men det kommer aldrig helt derop, det er som om bandet stopper inden det bliver rigtig fedt. Men som beskrevet tidligere, så virker det bare pisse godt som det er. Så manglen på ”ego faktor” er nok bare min personlige præference.

Hvis du har trang til en rock plade som ikke kræver det store af lytteren, men som til gengæld er skruet rigtig godt sammen, så skal du uden tvivl få fat i Resonate!

Resonate udkom d. 4 november på Frontiers Music s.r.l.
 
    (5½ ud af 6)
 
Besøg Glenn Hughes på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

    1

    Skriv en kommentar