Loudguns – Broken Highway (re-release)

Skrevet af Calle
23-11-2016
Det finske band Loudguns blev dannet i 2009 og består dags dato af Sami Pilve (guitar), Henri Saarinen (guitar), Markus Sirén (bas), Toni Lehmusoksa (trommer) og Akseli Kaasalainen (keyboards). Bandet udgav selv deres debut album Broken Highway tilbage i 2012 og har sidenhen udgivet endnu et album med titlen ”Sunset Runaway”. Efterspørgslen på debutalbummet har ifølge bandet været stigende, så i samarbejde med deres pladeselskab har de udsendt 300 nummererede CD’er. I den forbindelse fik jeg tilsendt albummet digitalt. På det originale album bestod besætningen af Sami Pilve (guitar), Lassi Vääränen (vokal), Heikki Kokko (guitar), Markus Sirén (bas), Jussi Kallava (trommer) og Akseli Kaasalainen (keyboards).

Broken Highway består af 10 sange og stilen vil jeg betegne som melodisk hard rock. Bandet er inspireret af bands som Bon Jovi, Whitesnake, Danger Danger og Dio. Derudover hører jeg også lidt Pretty Maids i en sang som ”Heartache Game”. Sangen minder lidt om deres ”Savage Heart”, især indledningen af sangen. Og en sang som ”Let Your Fire Burn” minder enormt meget som Poison’s ”Fallen Angel”.

Jeg er normalt ret stor fan af melodisk hard rock og har lyttet meget til både nye og ”gamle” bands inden for genren. Men jeg har lidt svært ved at komme helt op og ringe over Loudguns. Og det er ikke fordi jeg har noget imod meget keyboard i musikken eller fordi jeg synes de spiller decideret dårligt. Men sangene mangler bare noget kvalitet for virkelig at få mig til at rocke med. Samtidig synes jeg heller ikke vokalen er i top. Hvis jeg alligevel skal fremhæve et par sange, så må det være ”Dreams On The Line” og ”Jenny’s On The Run” og til dels også titelnummeret ”Broken Highway” samt ”Distant Dreams”. Der findes en enkelt ballade på albummet og det er sangen ”Bye Bye Bye”. Heller ikke denne sang synes jeg rammer plet. Normalt synes jeg en ballade passer godt ind på et rock album og mange bands inden for genren formår da også at skrive rigtig gode ballader. Dette er bare ikke tilfældet med denne sang. Så alt i alt synes jeg Broken Highway er det et meget middelmådigt album.

Er du til nogen af ovennævnte bands eller bands som Europe (det tidlige), Houston, H.E.A.T. eller Firehouse, så vil du måske finde dette album interessant. Personligt synes jeg dog ikke, at Loudguns rammer de samme højder som inspirationskilderne eller mine sammenligninger.
 
Broken Highway (Re-release) udkom 4. november via City Of Light Records.
 
(3 ud af 6)
 
Besøg Loudguns på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar