The End Of Rosalina – Black Smoke

Skrevet af Calle
19-11-2016
For snart halvandet år siden anmeldte jeg The End Of Rosalina's første EP. Dengang var jeg ret glad for bandet musik. Det var derfor med stor spænding, da jeg første gang satte mig ned for at lytte til deres debut album. Og lad det være sagt med det samme – jeg er bestemt ikke blevet skuffet.

The End Of Rosalina spiller 70'er-inspireret rock men samtidig er musikken tilsat en meget moderne sound. Guitarharmonierne læner sig flere steder op af Thin Lizzy, mens sangopbygningen minder mig lidt om et band som Foo Fighters. Derudover er bandet også inspieret af bands som f.eks. Audioslave, Clutch og Wolfmother.

De fire sange der var på den føromtalte EP er også at finde på Black Smoke. Det er sangene ”Fixed By Her”, ”Settling Down”, ”Rosalina” og ”Seven O”. Dengang var de to sidst nævnte mine favoritter og de høre stadigvæk til blandt mine favoritter. Derudover synes jeg også ret godt om sange som første singlen ”No Suit Is Suitable” samt ”Tiny Black Dress” og titlenummeret ”Black Smoke”. Men overordnet set er det 11 gode sange bandet har indspillet. Melodierne er fængende og sangene bliver samtidig spillet med en stor intensitet og energi.

Albummet er indspillet i bandets eget hjemmestudie, som er den ombyggede garage i bassist Steffan Edwardsen og trommeslager Simon Edwardsen barndomshjem. Herefter er det ingen ringere end Søren Andersen der har mixet albummet i Medley Studiet i København og så er det blevet masteret af Emil Thomsen. Lyd og produktion er superb. Udover de to Edwardsen brødre, så består bandet af sanger Jakob Riis og guitarist Michael Knudsen.

Er du, som undertegnet, til velskrevet, velspillet og velproduceret rock, så SKAL du tjekke dette album ud. The End Of Rosalina er dansk rock med international klasse og Black Smoke vil stadigvæk ”runge” i dine ører længe efter du har lyttet til albummet. Rigtig godt gået af de velklædte unge mænd fra Kolding og Odense.
 
Black Smoke udkom 21. oktober via Mighty Music/Target Group.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg The End Of Rosalina på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar