Halcyon Hope – Onward To Fracture Town

Skrevet af Calle
13-10-2016
Halcyon Hope er et rock band fra Odense. Bandet blev dannet i 2012 og består af Nicolaj Rosander (bas og vokal), Jacob Meldgaard (guitars og vokal), Miki Petersen (guitar og vokal) og Thomas Thøger Barlach (trommer). De har tidligere udgivet en EP med titlen ”Northern Lights” (som udkom i 2014), men Onward To Fracture Town er bandet debut fuld længde album.

Halcyon Hope er et alternativt rock band, som bevæger sig rundt indenfor post-punk og emo genren. Inspirationskilderne tæller da også Blink 182 og Green Day, men også bands som Brand New, Taking Back Sunday, Foo Fighters og Biffy Clyro. Derudover synes jeg også jeg kan høre lidt Fall Out Boy, All Time Low og Yellowcard i bandets musik. I og med at de bevæger sig rundt i forskellige genre, så formår bandet at ramme deres eget musikalske udtryk, hvilket jeg finder ret fedt. Når det så er sagt, så kan sangene godt have en lille tendens til at lyde lidt ensformige. Dog sættes tempoet lidt ned i sange som ”Clandestine”, ”Mono In Stereo” og afslutningsnummeret ”Tomorrow”. Ellers kører det bare derudaf.

De numre jeg vil fremhæve på Onward To Fracture Town er ”Wear Me Like A Crown”, ”Fawn” og ”Against The Wall” samt min personlige favorit ”Marshland”. (Efter jeg valgte de sange jeg ville fremhæve fandt jeg ud af, at de tre førstnævnte også er de tre første singler fra albummet. Så kunne det jo være sjovt hvis ”Marshland” bliver den fjerde single).

Alt i alt er det 12 gode sange bandet har skrevet. Melodierne er rimelig fængende og der er en god variation. Derudover så spiller bandet godt og de forskellige vokaler passer godt sammen. I flere af sangene bliver der sunget to forskellige ting oveni hinanden. Dette var for mig lidt forvirrende i starten, men jeg blev hurtig vænnet til det.

Onward To Fracture Town er blevet til I samarbejde med Alan Douches fra West Side Musician i New York. Han har stået for mastering og har tidligere arbejdet med bl.a. førnævnte Brand New og Fall Out Boy samt A Day To Remember, Mastodon og Every Time I Die. Mixing engineer på albummet er Peter Lehman, som tidligere har arbejdet med flere danske bands, bl.a. Turboweekend og Rock Hard Power Spray for bare at nævne et par stykker.

Er du til alternativ rock og synes du godt om post-punk og emo, så synes jeg du skal tjekke dette album ud. Det er ikke en genre man hører særlig tit inden for landets grænser, så det er ret forfriskende og et frisk pust på den danske rock scene. Bandet har da også gjort sig bemærket uden for landets grænser med en del koncerter. Tjek dem ud!!
 
Onward To Fracture Town udkom 7. oktober via Prime Collective.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Halcyon Hope på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar