Alter Bridge - The Last Hero

Skrevet af Peter Letting
07-10-2016
Amerikanske Alter Bridge udkommer 7 oktober 2016 med deres 5. album. Titlen er The Last Hero. Der er gået 3 år siden Alter Bridge udgav albummet ”Fortress”, hvilket var min indgangsvinkel til Alter Bridge, og som jeg er meget begejstret for, selv den dag i dag, så det var en meget stor fornøjelse at skulle lægge øre til deres nyeste udspil.

Alter Bridge består fortsat af resterne fra hedengangne Creed med Mark Tremonti på guitar, Brian Marshall på bas og Scott Phillips på trommer. Dertil er kommet Myles Kennedy på vokal og guitar, og det er bestemt ikke dumt, for han har en FED vokal. De fleste af band medlemmerne har sideløbende med Alter Bridge haft andre projekter kørende.

Første nummer ”Show Me A Leader” kører allerede i rotation på MyRock, så jeg havde allerede en lille fornemmelse af hvad jeg kunne forvente. Der er ingen tvivl om at dette er Alter Bridge. Myles Kennedy’s stemme er helt unik og ikke til at tage fejl af, og med Mark Tremonti’s guitar nedenunder er man slet ikke i tvivl. ”Show Me A Leader” er et udmærket nummer med en god bund af solide riffs, og nogle lækre breaks.

De næste numre er såmænd også ”udmærket”, men ikke helt så fængende som jeg havde forventet, men måske skal det blot skamlyttes noget mere. Sådan er det jo en gang imellem. Første ved skæring 8 ”This Side Of Fate”, synes jeg der kommer lidt mere kød på. Tempoet bliver taget lidt ud, men til gengæld synes jeg at der skrues mere op for intensiteten, og der leges mere med tempo skift, og et super fedt mellemspil, der fik min opmærksomhed tilbage på sporet. Det var lidt rart, for på nuværende tidspunkt var jeg faktisk tæt på at være en smule skuffet.

De næste numre løfter albummet lidt synes jeg, og sidste skæring ”The Last Hero”, er igen et nummer som trækker i den rigtige retning. Som sagt er det umiskendeligt Alter Bridge ”sound” på hele albummet, men jeg fik ikke helt den super oplevelse, som jeg nok havde sat næsen op efter.

Jeg har allerede nævnt mine 3 yndlingsnumre, og jeg glæder mig stadig vildt til koncerten d. 21. november (som nu er flyttet fra Vega til Falkoner salen), og jeg kan så bare håbe på at de også spiller en håndfuld numre fra ”Fortress” albummet…Jeg giver albummet 4 ud af 6
 
The Last Hero udkom 7. oktober via Napalm Records.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Alter Bridge på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar