Tygers Of Pan Tang - Tygers Of Pan Tang

Skrevet af Lasse Skytte
05-10-2016
Bandet Tygers Of Pan Tang blev dannet i 1978 og var en del af NWOBHM (New Wave Of British Heavy Metal) ligesom bands som Saxon, Diamond Head og Iron Maiden. Selvom de nu er klar til at udgive deres 12. album, har jeg faktisk ikke det store kendskab til dem. Den britiske gruppe spiller god gammeldags heavy metal, med alt hvad det indebærer. Eneste originale medlem fra 1978 er guitarist Robb Weir – de andre er først kommet med efter årtusindskiftet.

Første nummer på dette selvbetitlede album hedder ”Only The Brave” og er en perfekt indikator for hvad der venter lytteren. Et klassisk metalriff åbner balet og derefter går det derudaf’ efter heavy metal-musikkens A-B-C. Vokalen er skrædersyet til genren og det samme er guitaren. Omkvædet er særdeles iørefaldende og en dejlig solo bliver det også til. Selvom der ikke er noget revolutionerende eller nyskabende, så fungerer det sgu! Man bliver sulten efter mere og ”Dust” byder netop på mere af samme skuffe. Endnu et catchy nummer der fanger min opmærksomhed fra start. Luftguitaren bliver atter luftet, hvilket også er tilfældet på ”Glad Rags”. Et sindssygt medrivende nummer, med et fantastisk beat. Det er umuligt at undgå at nikke i takt med musikken og volumen får lige et ekstra hak til højre, når der trykkes på repeat efter nummerets afslutning. Albummet har lagt ud med et nærmest perfekt trekløver. Det bliver svært at holde niveauet hele vejen igennem og nummeret ”Never Give In” besidder ikke helt den samme kvalitet, selvom der bestemt ikke er tale om et dårligt nummer. ”The Reason Why” byder lytteren velkommen til ballade-land, hvilket de slipper meget heldigt fra. Omkvædet fungerer rigtig godt og vokalist Jacopo Meille imponerer! ”Do It Again” skruer igen op for tempoet, mens ”Praying For A Miracle” og ”Angel In Disguise” er albummets to øvrige ballader. ”The Devil You Know” er sidste nummer på pladen og det sidste skud metal bliver skudt af med attitude og et tigerbrøl lukker hele molevitten.

Er man til klassisk heavy metal, vil jeg beskrive dette album som en ”must-hear”. Jeg er virkelig imponeret over dette udspil fra det britiske band. Tygers Of Pan Tang har en evne til at skrive medrivende sange, der sætter sig fast på nethinden, hvilket er alfa og omega, når man arbejder i en genre der på mange områder er temmelig fortærsket. Man kan nemt blive glemt i mængden, fordi materialet ikke er stærkt nok, selvom håndværket ikke fejler noget. Dette er ikke tilfældet her, men i stedet er der tale om en seriøs kandidat, når årets bedste heavy metal album skal kåres.
 
Tygers Of Pan Tang udkommer den 21. oktober via Mighty Music/Target Group.
 
    (5½ ud af 6)
 
Besøg Tygers Of Pan Tang på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar