Bulletrain – What You Fear The Most

Skrevet af Calle
27-09-2016
Jeg ar fulgt svenske Bulletrain siden de udagv deres første EP tilbage i 2008. Bandet blev dannet i 2006 i Helsingborg af Mattias Persson (guitar) og Jonas Tillheden (trommer) og der har sidenhen været et par udskiftninger i bandet. På dette album består bandet, udover Mattias og Jonas, af Robin Bengtson (guitar) og de to nyeste medlemmer Sebastian Sundberg (vokal) og Niklas Månsson (bas). Bandet var en del af den svenske sleazerock bølge, som også bestod af bands som bl.a. CrashDïet og Crazy Lizz, men jeg har altid synes Bulletrain var en anelse ”hårdere” og mere hard rock end mange af de andre bands. What You Fear The Most er bandets andet fuld længde album. Jeg var meget glad for bandets debut album ”Start Talking” fra 2014, så det var med en vis spænding jeg første gang lyttede til dette album.

Albummet består af 10 sange, hvor de gode guitar riffs og de fængende melodier er i højsædet. Melodierne er godt skruet sammen og sangene er rimelig fængende. Derudover passer Sebastians vokal rigtig godt til musikken og genren i al almindelighed. Hans stemme er tilpas rå, hvilket især kan høres på de mere hårde sange. Lyt eksempelvis til sange som ”Fight With Me” eller ”Feed The Fire”. I den mere stille og downtempo ende kan nævnes sange som ”Old Lighthouse”, ”We Salute You” og afslutningsnummeret ”Far Away”. Og taler vi rock anthems, så bliver man nød til at nævne sange som "memory Lane" og ”Wet, Tired, And Lonely”. Disse sange har begge et mindeværdigt omkvæd, som hurtigt sætter sig på nethinden (flere af de andre sange har også mindeværdige omkvæd). Alt i alt er det 10 gode sange bandet har skrevet, men jeg synes ikke albummet lever helt op til forgængeren.

What You Fear The Most er indspillet i Sound Division Studios i Riga i Letland. Vokalen er herefter indspillet i RamPacs studios i Stockholm. Albummet er mixet af den Grammy Award winning producer Tobias Lindell som tidligere har arbejdet med bl.a. Hardcore Superstar, Europe og H.e.a.t for bar at nævnte et par stykker. Han introducerede bandet til engineer Vlado Meller, som har masteret albummet. Han har bl.a. arbejdet med bands som f.eks. SlipKnot, Metallica, Michael Jackson og Pink Floyd. Lyd og produktion fejler bestemt ikke noget.

Er du til 80'er hard rock med en moderne lyd og kan du nikke ok til bands som f.eks. Guns N Roses, Skid Row, Crazy Lixx, Firehouse, Bon Jovi, Mötley Crüe og Steel Panther, så er jeg sikker på at Bulletrain er noget for dig. Personligt er jeg i hvert fald fan. Keep Up The Good Work guys!!!!
 
What You Fear The Most udkom 23. september via AOR Heaven.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Bulletrain på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar