Absolution – Blues Power

Skrevet af Calle
23-09-2016
Absolution er en blues rock power trio fra East Anglia i det sydlige England. Bandet blev dannet i 2010 og består af Joe Fawcett (guitar og vokal), Andy Palmer (bas) og Doug Lang (trommer). Blues Power er Absolutions tredje album, men mit første bekendtskab med bandet.

Album titlen er meget sigende for denne plade. For det er blues og der er god power i hovedparten af sangene. Selvfølgelig er der også et par mere stille sange, som f.eks. ”Nothing But A Broken Heart” og afslutningsnummeret ”Sleeping In The Silence”. Begge sange hører til blandt mine favoritter. Af de mere rockede numre vil jeg fremhæve sange som åbningsnummeret ”Fear” samt ”Price I Gotta Pay” og ”Walk With Me”. Sidst nævnte leder mine tanker i retning af danske Electric Guitars med Søren Andersen og Mika Vandborg. Derudover vil jeg også nævne ”You Just Got Screwed”, som har en af de bedste soloer på albummet. Og der er flere gode soloer spredt ud over dette album. Samtlige 12 sange på Blues Power er godt skrevet og melodierne er fængende. Og samtidig er der en rigtig god variation i sangene. De bliver spillet med en god power og energi og man kan ikke undgå at rocke med, når albummet spinner.

I og med at Absolution er en blues rock power trio, så kan man ikke undgå at sammenligne dem med et band som Cream. Men de er mere end det og de har også hentet inspiration andre steder fra som f.eks. hos Jimi Hendrix, Free og The Beatles samt bands som Soundgarden og Oasis. De sidste to nævnte er måske lidt sværere at høre i musikken. Alle tre bandmedlemmer spiller super godt og Joe’s vokal passer perfekt til genren.

Blues Power er indspillet i One Cat Studios i Brixton, London. Der er rigtig flot produceret og det er Fawcett og Lang, i samarbejde med Jon Clayton, som har stået for det. Herefter er det blevet masteret af Pete Masher (U2, Paul Weller og The Rolling Stones).

Selvom bandet er inspireret af traditionel blues rock, så formår de alligevel at finde en nyere og mere unik og dynamisk lyd frem. Så det er også et plus i min karakterbog. Jeg kan derfor varmt anbefale dette album til fans af en god omgang blues rock.
 
Blues Power udkommer 30. september via Target records/Target Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Absolution på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar