Piledriver – Brothers In Boogie

Skrevet af Calle
23-09-2016
Piledriver er et tysk rock band, som gennem de sidste 20 år har spillet rundt omkring i Europa, som et meget anerkendt Status Quo tribute band. Men indimellem har de også udgivet eget materiale. Brothers In Boogie er bandets tredje album med egne sange.

Brothers In Boogie består af 15 sange, hvor to af dem er bonus tracks. Ja faktisk er det ”bare” single versioner af to af sangene fra albummet, så man får ikke så meget bonus ud af det. Bandet spiller en blanding af klassisk rock, boogie rock og hard rock og man kan tydeligt høre deres inspiration fra bl.a. Status Quo (mest deres gamle materiale). Men også andre bands som f.eks. Scorpions og Deep Purple. Og det er igen ikke det nye fra disse bands, men mere det de spillede i 70’erne og 80’erne. Hovedsangskriveren i bandet er sanger og guitarist Michael Sommerhoff. Han formår at skrive nogle fængende sange, hvor både guitar-riffet og omkvædet er let genkendeligt og man har svært ved ikke at rocke lidt med med sin fod. Udover ham består bandet af Peter Wagner (guitar), Hans in ’t Zandt (trommer), Rudi Peeters (keyboard) og Marc Herrmann (bas).

Rock-klicheerne står næsten i kø på dette album. Dette læser og hører man tydeligt i sangtitlerne og sangteksterne. Bare lyt til sange som åbningsnummeret ”One Way To Rock” eller ”Natural Born Rockers” eller ”Rock In A Crossfire-Hurricane”, som alle omhandler livet som rockstar. Eller du kan lytte til sange som ”Lollipop Lolita” og ”Queen Obscene”, som omhandler damer. Så alt i alt er der dømt party og sex, drugs and rock ’n’ roll. Samtidig er der blevet plads til både de hårde og de stille sange, så variationen er rimelig god. Lyt bl.a. til førnævnte ”Natural Born Rockers”, som er albummets tungeste og mest hårde nummer eller afslutningsnummeret ”Last Words”, som starter meget stille ud og langsomt stiger i tempo. Indledningen på denne sang får mig af en eller anden grund til at tænke på Tenacious D. Dog med en mere seriøs tekst end de to herrer i Tenacious D har for vane at skrive.

Blandt de 13 sange på albummet, hvoraf de fleste som sagt var skrevet af Sommerhoff, så er der også to Status Quo covers. Begge sange fra bandets tidligere plader. De to sange er ”Don’t Think It Matters” og ”Drifting Away” og Piledriver udfører dem rigtig godt (jeg måtte lige dykke tilbage i tiden og lytte til originalversionerne). Alt i alt synes jeg godt om dette album og er du ligesom mig glad for sange med god energi og power og som samtidig er fængende og har gode guitar riffs og soloer, så bør du give Brothers In Boogie et lyt.
 
Brothers In Boogie udkommer 14. oktober via Rockwall-Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Piledriver på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar