VOLA – Inmazes

Skrevet af Calle
08-09-2016
Dette album fra danske VOLA har en lidt sjov historie bag sig. Uden et pladeselskab i ryggen udgav bandet selv albummet digitalt tilbage i foråret 2015. Herefter fik Mascot Label Group øje på bandet og signede dem. Og nu udgives albummet så for anden gang og det er både på CD og LP.

Bandet var ukendt for mig, da jeg fik albummet tilsendt. Det hænger nok mest sammen med at stilen/genren ikke lige er min spids kompetence. VOLA er fra København og bandet besår af Asger Mygind (guitar & vokal), Martin Werner (keys & programming), Nicolai Mogensen (bas) og Felix Ewert (trommer). Bandet har tidligere udgivet to EP’er, men Inmazes er som sagt deres debut album.

På VOLA’s Facebook side står der: ’’Imagine the classic Pink Floyd sound mixed with Rammstein and a touch of Meshuggah!’’. Denne betegnelse rammer bandets stil meget godt. Vi taler progressive rock blandet med lidt industrial, lidt pop og smule metal. Jeg kan godt lide de poppede elementer, som minder mig lidt om Mew. Og deres metal-elementer er også ret gode. Men der er lidt for meget programming til min personlige smag. Jeg formoder at bandet har mange forskellige inspirationskilder.

Inmazes er mixet af Asger Mygind og mastereret af Jens Bogren fra Fascination Street Studio. Det består af 10 velskrevne numre. Melodierne er gode og samtidig meget varierede. Mine favoritter blandt sangene er ”Feed The Creatures” og ”Stray The Skies” samt de to første singler ”Gutter Moon” og ”Starburn”.

Inmazes er et rigtig godt album. Flot produceret og meget velspillet og alsidigt. Genren er dog ikke helt lige mig, men derfor kan musikken jo sagtens være god. Er du til progrock, så bør du helt sikkert tjekke dette band ud. VOLA er efter min mening et dansk band med international klasse!!
 
Inmazes udkommer 16. september via Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg VOLA på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar