Airbourne - Breakin' Outta Hell

Skrevet af Lasse Skytte
28-08-2016
Airbourne er et band jeg har kendt lige siden de udgav deres debutalbum ”Runnin’ Wild” i 2007. De australske gutter spiller en type hård rock, der nærmest lyder identisk med AC/DC. Der er altså tale om svedig hard-rock med sprudlende guitar-riffs, store sing-a-long omkvæd, svedige soloer og lyrik der handler om ”sex, drugs and rock n’ roll”. Når Airbourne udgiver en ny plade, ved man hvad man kan forvente - præcis på samme måde som med AC/DC. De har 3 plader på CV’et og er nu klar med et nyt udspil der har fået titlen Breakin' Outta Hell.

Det hele starter med titelnummeret der buldrer derudaf’ med 120 km/t. Et klassisk Airbourne nummer!! ”Rivalry” er et af albummets højepunkter og jeg kan godt forstå den er valgt som single. Jeg har altid været vild med når tempoet lige er skruet en anelse ned og der så i stedet bliver lagt ekstra stor vægt på et knusende tungt riff, hvilket er tilfældet i denne sang. ”Thin The Blood” er derimod en hidsig sag med højt tempo og masser attitude. Hvis man har behov for at få støvet luftguitaren af, så er ”I’m Going To Hell For This” og ”Down On You” glimrende numre at gøre det til. Hvis man elsker et straight-forward riff, vil man nærmest sidde med fråde om munden efter at have lyttet til disse skæringer! Stilen bliver fulgt på de efterfølgende numre og det bliver aldrig kedeligt, selvom den samme opskrift bliver brugt igen og igen. Pladen bliver lukket af med en hyldessang til rock n’ roll.. Ja selvfølgelig, fristes man til at sige. ”It’s all for one and one for all. It’s all for rock n’ roll” bliver der sunget. Ikke just vildt opfindsomt, men Airbourne er ikke et band der er revolutionerende eller nyskabende og de er heller ikke kendt for at opfinde den musikalske dybe tallerken. De er derimod i stand til at skabe en medrivende rock-fest, der ikke skuffer. Det her er et perfect soundtrack til en grillaften med gutterne eller en tur på landevejen på en sommerdag.

Er man allerede fan af Airbourne, vil man med garanti ikke bliver skuffet over deres nye album. Kender man ikke til bandet, men kan lide ukompliceret og kompromisløs rock n’ roll i samme stil som AC/DC, så er dette et album man ikke må snyde sig selv for. Knap en øl op og skru ekstra op for volumen!! Airbourne har flere gange været forbi Danmark, men jeg har desværre ikke haft mulighed for at se dem endnu, men det ændrer sig om et par måneder, når de sprænger Jyske Bank Boxen (og Forum) i luften i samarbejde med Crobot og Volbeat! Jeg ser frem til at høre nogle af de nye sange live, sammen med nogle af de game hits. Breakin Outta Hell får 5 store dødningehoveder fra mig.
 
Breakin' Outta Hell udkommer 23. september via Spinefarm Records.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Airbourne på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar