King Company - One For The Road

Skrevet af Lasse Skytte
28-08-2016
En supergruppe bliver dannet når medlemmer fra forskellige eksisterende bands slår pjalterne sammen og dannet et nyt band. King Company er en ny supergruppe der har base i Finland. De startede samarbejdet i 2014 og er nu klar til at udgive debutalbumet One For The Road. Pladen er udgivet af Frontiers og de er altid leveringsdygtige i bands der spiller melodisk rock, hvilket også er tilfældet med King Company. De laver en klassisk omgang AOR hard rock med en blankpoleret produktion.Gruppen består af 5 medlemmer i alt, som altså har spiller andre bands som f.eks. Thunderstorm, Warmen, Enfarce og Kotipelto.

Første nummer er titelnummeret ”One For The Road” og der startes ikke overraskende med en energisk rocker, så stilen ligesom er lagt fra start. Forsanger Pasi Rantanen har en stemme der er skræddersyet til denne slags melodiske rock og hans tilstedeværelse er måske gruppen største styrke. De andre medlememer præseterer også godt, ingen tvivl om det. Der er både guitarsoloer, men også keyboardsolo som blandt andet kan høres i nummeret ”Coming Back To Life”. ”Wings Of Love” er en af mine personlige favoritter. Et tung melodisk midt-tempo rocker med et catchy omkvæd. Min kritik af dette album er at der ikke er nok sange der skiller sig ud. De kører den sikkert hjem hver gang, men for mig bliver det aldrig vildt spændende eller interessant, hvilket er en skam, da der er tale om dygtige musikere. Det er den slags plade, hvor man begynder at få svært ved at skille sangene fra hinanden, da næste nummer lyder som en du lige har hørt. Dette skyldes også den lange spilletid på 57 minutter, hvis man tæler bonusnummeret med. Albummet var ved at tabe mig et par gange undervejs, men heldigvis dukker der så pludselig en sang eller to op, der er bedre udført end de andre. Her kan jeg fremhæve føromtalte ”Wings Of Love” og den bidske angrebshund ”Desire”. Afslutningsnummeret er den 7 minutter lange rocker ”One Heart”, hvilket er en stærk kandidat, når pladens bedste sang skal kåres. Dejlig måde at slutte på!

Er Dokken, Lynch Mob eller Whitesnake noget man tit har på anlægget, vil man sandsynligvis føle sig ganske godt underholdt når man lytter sig i gennem ”One For The Road”. Personligt vil jeg nok vælge at håndplukke de bedste sange, fremfor at vende tilbage til hele molevitten igen. Sangene er simpelthen bare ikke stærke nok, til at bære den timelange spilletid. Der er dog ikke decideret dårlige sange på og når alt kommer til alt, vælger jeg at smide 4 dødningehoveder efter denne debutplade.
 
One For The Road udkom 26. august via Frontiers Records.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg King Company på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar