Narnia - Narnia

Skrevet af Lasse Skytte
25-08-2016
Narnia er et neoklassisk power metal band fra Sverige. Gruppen blev dannet i 1996 og har udgivet 7 albums, hvis man inkluderer deres nyeste udspil, som jeg vil skrive lidt om. Jeg havde ikke kendskab til bandet, inden jeg begyndte med deres nye sebetitlede album og jeg har endnu ikke hørt noget af deres tidligere materiale, hvorfor jeg ikke kan sammenligne den nye plade med det. Narnia valgte at holde en pause fra 2010 til 2014 og dette er deres første album efter de er begyndt at spille igen. Albummet består af 9 sange med en spilletid på 39 minutter.

Det første nummer hedder ”Reaching For The Top”. Et nummer der både er udgivet som den første single og også er det bedste nummer på skiven, efter min mening. Der startes med fuld fart og der møder lytteren en gedigen omgang power metal som lyder godt! En af de første tanker jeg fik efter at have lyttet til et halvt minut af nummeret er at forsanger Christian Liljegren lyder som en ung udgave af Ronnie James Dio. Det er bestemt ikke en dårlig ting, da vokalen passer super godt ind i dette metal-univers. Sangen er catchy med store hooks og sprød guitar. God start!! ”I Still Believe” byder på mere af samme skuffe – men bliver aldrig lige så mindeværdig som albumåbneren. ”On The Highest Mountain” er en mid-tempo rocker og her beviser Narnia at deres musik også fungerer når der bliver skruet et hak ned for tempoet. Det mest atypiske nummer på pladen er ”Thank You” som har en atmosfærisk og rolig start. Vi skal over 3 minutter hen i sangen før guitaren for alvor tages i brug og den sidste del af nummeret bruges på én lang solo. Resten af pladen bevæger sig i samme boldgade som albummets tre første skæringer. ”Messengers” er en sang der har hitpotentiale og det er nok også årsagen til at den er valgt som den anden single.

Narnia har lavet et solidt comeback-album der uden tvivl vil tilfredsstille langt de fleste fans af power metal. Jeg havde ikke de store forventninger, da jeg startede på denne skive, men jeg synes der er en håndfuld gode sange på dette udspil. Niveauet holdes ikke helt over alle 39 minutter, men alt i alt kan jeg med ro i sindet anbefale alle metal-elskere at give Narnia en chance.
 
Narnia udkommer 16. september via Narnia Songs.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Narnia på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar