The Apocalypse Blues Revue – The Apocalypse Blues Revue

Skrevet af Calle
21-08-2016
The Apocalypse Blues Revue er et amerikansk blues rock band, som blev startet af de to Godsmack medlemmer Shannon Larkin (trommer) og Tony Rombola (guitar). Det skete en dag i bandets øvelokale, hvor Larkin pludselig fandt ud af at Rombola var en fænomonal blues guitarist. De fik hurtig kontakt til Ray ”Rafer John” Cerbone (vokal) og Brian Carpenter (bas) og bandet var en realitet. Dette album er bandets debut og samtidig mit første bekendtskab med dem.

Stilen er som sagt blues rock. Dog er musikken er lille smule mere heavy og mørk end man normalt forbinder med blues rock. Og teksterne bevæger sig lidt mere i en punket retning. Musikken bliver spillet med stor præcision og feeling og Ray's stemme en som skabt til en god gang dyster blues rock.

Albummet består af 12 sange, som alle er velskrevet og hvor guitaren er i fokus. De første tre sange ”Evil Is As Evil Does”, ”Junkie Hell” og ”Devil Plays The Strat” har alle en meget tung og dyster feeling. Sidst nævnte hører til blandt mine personlige favoritter. Herfter kommer den mere traditionelle blues rocker ”I Think Not”, som med det samme får foden til at rocke med. Herefter følger ”Whiskey In My Coffee”, som sender mine tanker lidt i retning af The Doors. De næste fire sange følger i samme spor som albummets tre første numre. Dog har ”Blues Are Fallin' From The Sky” et mere down-tempo midter stykke. Den efterfølges af den mere heavy blues rocker ”Work In Progres”, som igen efterfølges af ”The Devil In Me”. Begge sange høre ligeledes til blandt mine favoritter. De sidste to sang er ”Blue Cross” og bonus tracket ”When The Music's Over”, som er en cover version af The Doors. Alle sange på albummet har sin charme og jeg finder derfor ingen af dem dårlige. Musikken indbyder til en hyggelig aften med dæmpet belysning og en whiskey i hånden.

Er man til blues rock, som bevæger sig lidt udover den traditionelle blues rock, og som samtidig er utrolig velspillet og hvor guitar arbejdet er i topklasse, så kan man roligt tjekke dette album ud. The Apocalypse Blues Revue er en super fed blues kvartet og jeg vil give Larkin ret i, at Tony er en super blues guitarist. Det er helt sikkert et album jeg vil vende tilbage til igen og igen.
 
The Apocalypse Blues Revue udkommer 26. august via Mascot Label Group.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg The Apocalypse Blues Revue på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar