Stöj Snak – ScreamerSongwriter

Skrevet af Calle
06-07-2016
Jeg har tidligere anmeldt to EP’er med Stöj Snak og begge gange har jeg synes om musikken. Manden bag Stöj Snak er Niels H. Sørensen, som også spiller i punk bandet Mighty Midgets. Nu er han så ude med sit første fuld længde album, som har fået titlen ScreamerSongwriter. Denne betegnelse bruger han selv om sin musik, så titlen er meget signende.

Albummet er stort set et DIY-projekt, som har været to år undervejs. Niels står selv for sangskrivning, guitar, vokal, indspilning, mixing, coverartwork o.s.v. Han har dog fået et par gæster med på albummet, som levere lidt backing vokal, melotron, vaskebræt, shakers, harmonika m.m. Men ellers står han som sagt for alt selv.

Betegnelsen ScreamerSongwriter dækker fint over musikken. Det er en blanding af singer-songwriter stilen ala Neil Young og Bob Dylen, men med en punk rock attitude. Og det afspejler sig tydeligt i sangene. Alle sange er akustisk-præget, men der er både hurtige og stille sange. Af sidst nævnte kan bl.a. nævnes ”Lullaby” og ”Old Friends And Irish Coffee". Og den mere akustisk-punkede ende finder man i sange som titelnummeret ”ScreamerSongwriter” samt ”Fuck” og sangen med verdens længste titel ”Laughter Brings People Together But No One Wants To Fuck The Funny Guy”. :o)

Personligt finder jeg det forfriskende med en musikker der finder sin egen stil og brænder for det han laver. Og jeg synes faktisk han har skrevet 12 gode sange til dette debut fuld længde album. Udover de gode melodier og den rå energi, så får Niels også en god portion humor indover i sine tekster.

Hvis du har lyst til at lytte til noget anderledes musik og lyder ScreamerSongwriter-stilen interessant for dig, så tjek albummet ud. Jeg bliver i hvert fald i godt humør, når jeg lytter til Stöj Snak.
 
ScreamerSongwriter udkom 9. juni.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Stöj Snak på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar