Gary Hoey – Dust & Bones

Skrevet af Calle
06-07-2016
Gary Hoey er en amerikansk blues rock guitarist, som har udgivet hele 20 albums (inkl. dette). Et af disse albums var med hard rock gruppen Heavy Bones tilbage i 1992, men resten af dem er solo studie albums og live albums. Han udgav sit første album ”Get A Grip” tilbage i 1991, men inden da, i 1988 hvor han var 28 år gammel, var han til audition hos selveste Ozzy Osbourne. The Prince Of Darkness valgte dog Zakk Wylde som guitarist og erstatning for Jake E. Lee. På trods af den lange karriere, så er dette mit første bekendtskab med Gary. Desværre!!

Jeg har læst mig frem til, at Gary har udgivet både deciderede blues albums og deciderede rock albums, men i tilfældet Dust & Bones, så er der tale om en god omgang blues-rock. Og det er tilmed en RIGTIG god omgang blues-rock. Gary’s guitarspil er sublimt og han levere flere flotte guitar soloer henover hele albummet. Samtidig er sangene godt skrevet og melodierne er meget fængende. Jeg var allerede solgt efter albummets første nummer ”Boxcar Blues”. Et perfekt nummer at starte albummet med. Herefter følger yderligere fire blues-rock numre af høj standard. I skæring nummer seks sættes tempoet for første gang ned. Det er i blues balladen ”Coming Home”, hvor Gary synger duet med Lita Ford. Dette er ligeledes et rigtig flot nummer. Blandt de sidste fem sange på albummet er der yderligere en stille sang i form af ”This Time Tomorrow”. Og afslutningsnummeret er et instrumentalt nummer, som varierer op og ned i tempo. Mine favoritter blandt de 11 sange er ”Who’s Your Daddy”, ”Back Up Against The Wall”, ”Born To Love You” samt ovennævnte ”Boxcar Blues”. Men alle sange på albummet er gode.

Dust & Bones har en rigtig flot lyd og produktion. Alt lige fra guitaren til vokalen til rytme sektionen fungerer bare godt. Udover Gary selv på guitar og vokal, så har han allieret sig med Matt Scurfield på trommer og AJ Pappas på bas. Ikke folk der siger mig noget, men de gør det i hvert fald godt.

Er du til folk som Joe Bonamassa, Robin Trower og Johnny Winter, så er jeg næsten 100% sikker på, at du også vil finde Gary Hoey’s musik yderst interessant. Så giv Dust & Bones et lyt!!!!
 
Dust & Bones udkommer 29. juli via Mascot Label Group/Provogue.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Gary Hoey på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar