Zakk Wylde – Book Of Shadows II

Skrevet af Calle
06-07-2016
Zakk Wylde, tidligere guitarist i Ozzy Osbourne’s band og nuværende frontmand i Black Label Society, er ude med sit andet solo album. Det har fået titlen Book Of Shadows II og kommer 20 år efter hans første solo album ”Book Of Shadows”.

Zakk Wylde er nok mest kendt for at vride i guitarstrengene og spille heavy rock, men på dette album bevæger han sig mere i retning af southern rock, country, blues og americana. Han er ikke bange for at vise en mere ”mellow” side af sig selv, som det også gjorde sig gældende på det føromtalte solo album. Og til dels også på Pride And Glory albummet af samme navn fra 1994. Det var det første band han selv stod i front for. De spillede mest southern rock/metal, men bevægede sig også ind på de mere stille områder. Og man skal bestemt ikke lade sig snyde af mandens udseende, for der ligner han mest af alt en ”real bad-ass heavy rocker”. Langt hår, stort skæg, store overarme og lædervest.

Albummet består af 16 sange, heraf to europæiske bonus tracks, som er andre versioner af to af numrene, som ligger blandt de 14 første. Det er sangene ”Tears Of December” og ”Lost Prayer”. De to bonus tracks er piano-orienteret versioner af sangene. De 14 sange er bygget over samme skitse, hvilket måske gør at de kunne komme til at lyde rimelig ens. Men det gør faktisk ikke så meget, da de bliver udført virkelig godt. Zakk har en rigtig fed stemme til denne form for musik og så spiller han jo en rigtig god guitar. Der er også flere veludførte guitar soloer spredt over albummet.

Mine favoritter på Book Of Shadows II er den blues-inspirerede ”Lost Prayer” samt ”Yesterdays Tears”, ”Sleeping Dogs” og afslutningsnummeret ”The King”. Men jeg synes ikke der er nogen dårlige numre på albummet. Zakk har skrevet og indspillet et rigtig godt album. Sang rækkefølgen på albummet virker til at være meget velovervejet, da en blues-lydende sang bliver aflyst af en southern rock sang som igen bliver aflyst af en country-inspireret sang. Alt i alt er det et meget tilbagelænet og behageligt album at lytte til.

Så er du til stille rock sange og kunne du lide "Book Of Shadows", så vil du helt sikkert kunne lide dette album. Efter min mening er dette album bedre end debut albummet. Men der er jo også gået 20 år siden det blev udgivet og Mr. Wylde har fået en del mere erfaring og er blevet en endnu bedre sangskriver. Tjek albummet ud!!!
 
Book Of Shadows II udkom 8. april via Spinefarm Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Zakk Wylde på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar