The Jelly Jam – Profit

Skrevet af Calle
04-07-2016
The Jelly Jam er et tre-mands band, som består af nogle rimelig prominente navne indenfor rock verdenen. Medlemmerne er nemlig guitarist og sanger Ty Tabor (King’s X), bassist John Myung (Dream Theater) og trommeslager Rod Morgenstein (The Dixie Dregs og Winger). Profit er bandets fjerde album, men det er det første jeg har hørt med dem.

Jeg vil betegne stilen som progressiv rock, hvor hovedparten af sangene høre til en den mere down- og midtempo ende af skalaen. Dog med lidt ”hårdere” rock elementer hist og her. Albummet består af 12 sange, som er velskrevne og hvor melodierne varierer godt. Samtidig bliver musikken spillet godt og vokalen passer perfekt til genren. Flere steder minder Ty’s stemme mig lidt om ”vores egen” Tim Christensen og flere af sangene lyder faktisk lidt i retning af noget Tim kunne have skrevet til ham selv eller et Dizzy Mizz Lizzy album. Lyt bl.a. til sangene ”Water”, ”Fallen” og ”Ghost Town”.

Jeg skal ærligt indrømme, at jeg fandt albummet en anels
e kedeligt ved første gennemlyt. Sangene flyd sammen i mine ører. Men efter anden og tredje gennemlyt begyndte sangene at lyde mere interessante og jeg fandt faktisk flere favoritter blandt de 12 sange. Her kan jeg f.eks. nævne åbningsnummeret ”Care” og ”Mr. Man” samt ovennævnte ”Water” og ”Ghost Town”, men også sange som ”Memphis” og den meget stille ”Heaven”. Alt i alt er det 12 gode sange bandet har skrevet og indspillet. 
 
Profit er flot produceret og lyden er helt i top. Det er Ty der har fungeret som producer. Og som sagt er musikken yderst velspillet og især Ty’s flotte guitarspil finder vej frem i lydbilledet. Men selvfølgelig spiller John og Rod også godt. De lægger ikke ”bare” baggrundsrytmen, men viser flere steder deres enorme kunnen og erfaring.

Jeg vil klart anbefale at man tjekker dette album ud. Hvis du er til velspillet og velproduceret rock og kan du i forvejen lide musik fra disse tre heavyweights indenfor rockverdenen, så går du ikke galt i byen med dette album. Osgå selvom stilen jo ikke er helt den samme som deres respektive bands.
 
Profit udkom 27. maj via Music Theories Recordings/Mascot Label Group.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg The Jelly Jam på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar