The Silent Low - Under (EP)

Skrevet af Lasse Skytte
14-06-2016
I 2012 blev det århusianske band The Silent Low dannet. To år efter blev EP’en ”EP 2014” udgivet og fik rosende ord med på vejen. Siden er der sket en lille ændring i bandet i form af ny trommeslager og deres stil skulle eftersignende også have ændret sig en smule. Bandet består af vokalist Mikkel Ottosen, bassist Morten Olesen, guitarist Rasmus Normand og trommeslager Tobias Høst. De betegner selv deres musik som nordisik melodisk rock. Jeg har ikke haft fornøjelsen af at lytte til deres første EP endnu, så jeg ved ikke helt hvad jeg skal forvente. Jeg sidder dog med en kopi af deres nye EP som har fået titlen Under. Jeg har lavet lidt baggrundsresearch om bandet i forbindelse med min anmeldelse. Det lyder alt sammen meget spændende, så jeg glæder jeg mig bare til komme i gang med musikken.

Det første nummer på EP’en er ”Snake Tongue” og der bydes på en omgang riff-baseret tungrock. Musikken fanger mig med det samme og jeg kan lide hvad jeg hører. Bandet formår at benytte mange forskellige genre i deres musik.. Klassisk rock, stoner, grunge og de lyver ikke når de siger at de også er melodiske. Det hele smelter sammen på en velfungerende måde og det færdige resultat står stærkt. Det er tale om nogle gutter der kan deres håndværk, hvilket gør at den musikalske kvalitet er i højsædet. Den gode stil fortsætter på det næste nummer ”Bite The Bullets” hvor bassist Morten Olesen får god plads til at imponere. Jeg må også nævne forsanger Mikkel Ottosen som har en vokal som passer glimrende ind i lydbilledet. ”Among The Damaged” startes også med et medrivende guitar-riff, hvorefter resten af sangen leveres med masser af energi og attitude. Selvom denne udgivelse kun byder på 4 sange, har jeg faktisk svært ved at vælge min favorit. Men afslutningsnummer ”Invisible Hands” er måske det bedste bud jeg kan komme med. Et fængende nummer med en god tung rytme og dejlig guitar-lir. Der er smæk på drengen og det er svært ikke at lade sig rive med.

Det er ikke nogen hemmelighed at jeg er meget imponeret over denne udgivelse fra The Silent Low. EP’en er indspillet hos Jacob Bredahl i Dead Rat Studio og produktionsarbejdet fejler ikke noget overhovedet. The Silent Low har efter min mening fortjent alt den succes de kan komme i nærheden af. Jeg fornemmer spilleglæde og gå-på mod i deres musik og fortsætter de denne stil, burde de blive et veletableret navn på den danske rock scene.
 
Under (EP) udkommer 2. juli.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg The Silent Low på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar