Balflare – Downpour

Skrevet af Calle
14-06-2016
Blaflare er et japansk melodic power metal band, som består af Shoota Hashimoto (guitar og synthesizers), Takashi Odaira (bas), Eijin Kawazaki (vokal), Isao Matsuzaki (trommer), Leo Yabumoto (guitar) og Tommy (Keyboards). Downpour er bandets fjerde album, men det er mit første bekendtskab med bandet.

Stilen er som sagt melodic power metal og jeg vil sammenligne bandet med bl.a. Blind Guardian, Rhapsody Of Fire og Stratovarius. Sidst nævnte er da også en af grundlægger Shoota's personlige favoritter og inspirationskilder.

Downpour består af 12 numre, hvor skæring nr ét er en instrumental intro. Herefter kører det bare med 180 i timen i de næste fem numre, både hvad angår trommerne og guitaren. Først i sang nr. 7 ”I'm Your Shadow” sættes tempoet ned, for derefter at blive sat i vejret igen med endnu et instrumental nummer ”Rain's Realm”. Og tempoet forbliver højt på resten af albummet, lige med undtagelse af midt tempo sangen ”Syzygy”. Mine favoritter blandt de 12 numre er ”Unite”og ”Before The Dawn” samt titelnummeret ”Downpour”. Albummet er produceret af Shoota. Lyd og produktion fejler bestemt ikke noget. Musikken går rent igennem og lyden er poleret, som det skal være inden for denne genre. Derudover spiller bandets medlemmer deres instrumenter godt og Eijin's vokal passer godt til denne genre.

Alt i alt er det et helt udmærket album og jeg er sikker på folk der kan lide denne genre, vil finde albummet rigtig godt. Personligt er det dog en smule for ensformig til mig. Sangene lyder forholdsvis ens i mine ører. Dermed ikke sagt at musikken er dårlig. Bestemt ikke. Det er velspillet og jeg kan sagtens anbefale folk derude til at tjekke albummet og bandet ud.
 
Downpour udkom 20. maj via Fastball-Music.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Balflare på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar