Jens Jepsen – Fool

Skrevet af Calle
08-06-2016
Jens Jepsen er en musikker og sangskriver, som er vokset op i Hjørring. Han har optrådt på flere værtshuse i det nordlige Jylland siden han var 16 år. Dette band/projekt startede i hans sidste år af gymnasiet hvor han mødte den ligesindede bassisten Albert Reinholdt. Udover de to unge mænd består bandet af Mikkel Zakariasen (el-guitar og lap steel), Bertil Bille (trommer) og Jakob 'Falafel' Jensen (percussion). Bandets medlemmer, som går under navnet The Pouches, kommer fra forskellige baggrunde og bevæger sig i alt fra jazz/latin til rock/world og country-folk. Stilen på dette album er mest i retning af sidst nævnte. Jeg vil nok betegne stilen som singer/songwriter/folk/rock.

Fool består af 9 sange, som fortæller om hvordan det er at vokse op i modstand og måden at håndtere denne på. Historierne er inspireret fra Jens eget liv i Vendsyssel. I presseskrivelsen står der, at Jens altid har været klassens særling, altid haft en anden indfaldsvinkel, og han altid har været meget trodsig, og når folk og tilværelsen har været imod ham, er han aldrig bakket ud, men fortsat endnu stærkere. Dette kommer meget godt til udtryk i teksterne. Han er en enormt god historiefortæller.

Mine favoritter blandt de 9 sange er ”Banjo Man”, hvor lapsteel guitaren virkelig kommer til sin ret. Derudover synes jeg også ret godt om åbningsnummeret ”Jimmy” og ”Moving On” samt ”I Was Dead”. Men alt i alt er det 9 rigtig gode sange Jens har skrevet. Mine tanker ledes lidt i retning af folk som Ryan Adams og Whiskeytown samt Josh Rouse og Drive-By Truckers, men også legender som Bob Dylan og Johnny Cash.

Albummet er indspillet, mixet og mastereret i Mørkværk Studio. Lyd og produktion fungere godt og man bliver på en eller anden måde i rigtig godt humør når man lytter til albummet. Jens og The Pouches virker som et band der virkelig brænder for det de spiller og så spiller de samtidig rigtig godt!! Og når man dertil lægger Jens' stemme, så får man et flot slut produkt.

Jeg kan varmt anbefale dette album, hvis du er til stille og rolig tilbagelænet singer/songwriter/folk/rock. Jeg har fået musikken sendt digitalt, men overvejer kraftigt at erhverve mig vinyludgaven af albummet. Giv Jens Jepsen og hans band et lyt.
 
Fool udkom 4. maj.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Jens Jepsen på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar