Andy Black – The Shadow Side

Skrevet af Calle
08-06-2016
Andy Black, med fødenavnet Andrew Dennis Biersack (nok bedre kendt som Andy Biersack), er til daglig frontmand i rock bandet Black Veil Brides. Men nu prøver han kræfter med sit første soloalbum, som har fået titlen The Shadow Side. Jeg har synes ret godt om Black Veil Brides siden jeg hørte deres andet album ”Set The World On Fire” fra 2011, så det var med en vis spænding, da jeg satte mig ned for at lytte til dette album første gang. Nogle musikkere og sangere har en tendens til at lave et album i en helt anden genre end den de normalt spiller og det er også tilfældet med dette album. Vi bevæger os kun en lille smule i rock genren, og jeg vil nærmere betegne musikken som pop med få afstikkere til pop-punken.

På albummet medvirker bl.a. sanger og guitarist Patrick Stump (Fall Out Boy), trommesalger Ashton Irwin (5 Seconds Of Summer), trommeslager Rian Dawson (All Time Low), guitarist Quinn Allman (The Used) og sanger og guitarist Joel Madden (Good Charlotte) samt sanger, guitarist og bassist Matt Skiba (Alkaline Trio og Blink 182). Sidst nævnte medvirker på anden singlen ”Stay Alive”, som efter min mening er et af de bedre numre på albummet. Derudover vil jeg også fremhæve sange som ”Louder Than Your Love”, som er albummets mest rockende sang samt ”Drown” og første singlen ”We Don’t Have To Dance”, som faktisk har en dansevenlig rytme.

Albummet er blevet til i samarbejde med producer John Feldman, som tidligere har arbejdet med bl.a. Panic! At The Disco samt ovennævnte 5 Seconds Of Summer og All Time Low. Albummet er flot produceret og Andy’s stemme og musik kommer til sin ret. Og musikalsk kan man heller ikke sætte en finger på noget. Alle de medvirkende musikkere levere varen.

Overordnet set er jeg lidt skuffet over The Shadow Side. Det er en smule for poppet til mig og sangene er en anelse for kedelige, samtidig med at de er rimelig enslydende. Der er kun få afbrækkere, som bl.a. ovennævnte ”Louder Than Your Love”. Jeg tror ikke det er et album jeg vil lytte synderlig meget til i fremtiden. Men er du til musik i den lidt blødere ende af skalaen og elsker du de stille sange fra Good Charlotte, Fall Out Boy og Sugarcult, så kan du godt tjekke dette album ud.
 
The Shadow Side udkom 6. maj via Spinefarm Records.
 
(3½ ud af 6)
 
Besøg Andy Black på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar