Torpedohead - III

Skrevet af Lasse Skytte
01-06-2016
Torpedohead er et rock n’ roll band fra Tyskland. Deres stil læner sig op af punk n’ roll, lidt i samme stil som Backyard Babies og The Hellacopters. Gruppen består af 3 tyskere som har 2 studieplader og en EP på CV’et. Deres nyeste udspil har fået titlen ”III” og består af 11 skæringer på i alt 36 minutter.

Man bliver mødt med en punket garage-rock allerede fra albummets første nummer ”Get Of My Back”. Der er skruet op for både tempo, guitar og attitude. Det næste nummer ”Wildfire” er min personlige favorit. Intro-riffet lyder som noget der er taget fra AC/DC’s bagkatalog og sangen indeholder et sing-a- long omkvæd og har en vis catchiness over sig. Det er ikke så mærkeligt at det netop er denne sang der er lavet en musikvideo til. De efterfølgende par numre forsætter i samme stil, bare ikke helt så effektfuld. Vi skal frem til pladens 6. sang før tempoet bliver sat gevaldigt ned og den akustiske guitar bliver fundet frem. Der er tale om nummeret ”Peace Of Mind” som faktisk fungerer som et fint pusterum godt halvejs gennem gennemlytningen. I den sidste halvdel af sangen bliver el-guitaren igen taget i brug og der leveres en rocket afslutning. Der er masser af svedige guitar-riffs og store hooks at finde, hvilket blandt andet er tilfældet på numre som ”Not Too Late” og ”Drunk On Sunday”. Nummeret ”Sweet Mystery” har en sydstats-feeling over sig mens afslutningsnummeret ”Cesspool Dremas” er en kompromisløs up-tempo rocker.

Tyske Torpedohead har lavet en fin punk n’ roll plade, som helt sikkert vil tilfredsstille tilhængere af genren. Trioen ved hvordan man skriver iørefaldende sange med god energi og frontmanden Spacebrain har desuden en vokal der passer godt til genren. Det når aldrig at blive fantastisk og kvaliteten på nogle af numrerne balancerer på det jævne – dog vil jeg samtidig sige at der er flere lyspunkter på albummet, så når alt kommer til alt, vælger jeg at smide 4 dødningehoveder efter den.
 
III udkom 28.april via Woodhouse Records.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Torpedohead på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar