Shiraz Lane – For Crying Out Loud

Skrevet af Calle
19-05-2016
Shiraz Lane er et finsk rock band, som blev dannet i 2011. Bandet består af fem unge mænd med stor kærlighed for 80’er inspireret hard rock. De fem mænd er Hannes Kett (vokal), Jani Laine (lead guitar), Miki Kalske (rhythm guitar), Joel Alex (bas) og Ana Willman (trommer). Bandet har længe været en hot undergrunds navn i deres hjemland, og har tidligere udgivet en to-track single og en EP, men nu er de så endelig klar med deres debut album.

Bandet nævner selv Guns N' Roses, Aerosmith, The Darkness, Hardcore Superstar og Skid Row som nogle af deres inspirationskilder og det kan man godt høre i deres musik. Der er skruet godt op for guitarerne, som bliver spillet med en vis snilde af Jani og Miki. Dertil skal man lægge den solide grundrytme, som Joel og Ana lægger for dagen. Oven i det bliver vokalen leveret flot af Hannes. Hans stemme er meget ”skinger” og kan til tider minde lidt om Mark Slaughter’s stemme. Han rammer de høje toner godt og så passer den rigtig godt til musik inden for netop denne genre. Dog kunne hans accent godt være lidt bedre, men efter flere gennemlyt lægger man ikke så meget mærke til det.

Som sagt er For Crying Out Loud bandets debut album. Det består af 10 velskrevne sange, hvor melodierne er velkomponerede og tilpas catchy. Samtidig er produktionen god og lyden passer som fod i hose til musik inden for genren. Samtlige ti sange er gode, men jeg vil specielt fremhæve sange som åbningsnummeret ”Wake Up”, ”House Of Cards” og titelnummeret ”For Crying Out Loud” samt den mere stille og downtempo sang ”Same Ol Blues”.
Er du til nogle af ovennævnte bands og er du generelt til skandinavisk hard rock, så bør du uden tvivl tjekke disse unge fyre ud. Det er velproduceret og velskrevet rock og jeg spår bandet en god fremtid. Jeg er i hvert fald blevet fan.
 
For Crying Out Loud udkom 15. april via Frontiers Records.
 
  (4½ ud af 6)
 
Besøg Shiraz Lane på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar