Knock Out Kaine - Cruel Britannia (EP)

Skrevet af Lasse Skytte
19-05-2016
Knock Out Kaine er et rock n’ roll band fra Storbritanien og de spiller højenergisk rockmusik. Jeg kendte personligt ikke til bandet før jeg fik tilsendt deres nyeste EP – men ud fra hvad jeg kan læse, har de en del tilhængere. De er et band der spiller 80’er inspireret rock n’ roll og deres lyd er blevet sammenlignet med bl.a. LA Guns, Cinderella og Motley Crue. Deres debutplade ”House Of Sins” blev udgivet i 2012 og fik rosende ord med på vejen fra mange anmeldere og desuden også fra denne side.
 
Deres seneste udspil er en EP på 4 numre som har fået titlen Cruel BritanniaEP’en består af 2 nye numre, 1 genindspilning af et af deres gamle numre og 1 covernummer. Den samlede spilletid er 14 minutter, så en gennemlytning tager ikke lang tid. Første nummer er titelnummeret ”Cruel Britannia” og her er der fuld fart over feltet - et uptempo rocknummer med politisk lyrik. ”Love The Way You Hate” er en catchy sang, som nok skal skabe fællessang til bandets koncerter. Sangen har et godt beat og fanger lytterens øre allerede efter første lyt og guitarsoloen er også lækker. ”Going Down” er en genindspilning af en sang med samme titel fra deres 2012 album ”House Of Sins”. Jeg har lyttet til begge sange og den nye er en mere bluesy uptembo udgave, hvorimod den originale er mere ligetil. Umiddelbart foretrækker jeg den originale udgave, men der er stadig tale om en solid sang og det lyder som om bandet har haft en fest under indspilningen til sangen. Sidste sang på EP’en er en cover-udgave af Steve Earle nummeret ”Copperhead Road”. Det har tilsyneladende været et nummer de har spillet live i et par år og nu har de endelig fået indspillet en studieversion. Begyndelsen af sangen lyder som en omgang country-rock, hvilket jeg altid har fundet tiltalende. De skruer op for tempoet i den sidste halvdel af nummeret og slutter af som de startede.. Med fuld fart!!

Der er her tale om en bundsolid EP fra Knock Out Kaine. Det er et hurtigt lyt, men det har givet mig blod på tanden til at dukke ned i deres bagkatalog og gå på opdagelse. De har to studieplader på CV’et og dette er et superfint udspil til samlingen. Er man til sleazy 80’er rock n’ roll a la Motley Crue, så kan jeg kun anbefale at tjekke disse britiske gutter ud!
 
Cruel Britannia udkom 4. april Rocksector Records.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Knock Out Kaine på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar