Artillery - Penalty By Perception

Skrevet af Peter Letting
16-05-2016
Danske Artillery er ude med nyt album 25 marts 2016. Albummet har titlen Penalty By Perception og er så vidt jeg ved deres 8. studio album. Artillery er som sagt danske, og har eksisteret siden 1982, og de spiller præcis min type musik, og det til trods har jeg aldrig tidligere stiftet bekendtskab med dem. Men som man siger ”Bedre sent, end aldrig”, og nu er de kommet på min lystavle også.

Om Artillery ”stadig” spiller Thrash Metal eller bare Metal, gør ikke den store forskel for mig, da jeg jo ikke kender deres bagkatalog og har derfor ingen mening om bandet på forhånd.

Jeg er faktisk helt pjattet med denne nye skive. Jeg synes den taler lige direkte til min musik smag. Den er fantastisk produceret, enormt velspillet og meget medrivende. Den er næsten ikke til at få ud af cd afspilleren igen…

Jeg kan lide alle numrene, men Jeg tror de 3 jeg bedst kan lide er ”In Defiance Of Conformity”, ”Rites Of War” og Cosmic Brain”. Nerven og energien i numrene er bare slet ikke til at stå for, og jeg bliver revet med hver gang. Stilen er holdt tilpas hård, men alligevel ikke så vanvittigt, så man bliver ”træt” af at høre på det. Der er masser af lækre detaljer og skift i tempo og intensitet.

Samtlige numre indeholder de fedeste riffs og guitar harmonier, som der hører til i denne genre, og ikke mindst Josua på trommerne er jeg ret begejstret for. Han har altså pænt travlt i gryderne, det meste af tiden. Jeg vil også lige fremhæve en behagelig og forholdsvis ”clean” vokal hos Michael Dahl, som udstråler overskud hele vejen igennem. Nice….! Selv i en Metal ballade som ”When The Magic Is Gone”, bliver der alligevel sat tryk på, og selvom tempoet er skruet en smule ned, er det bestemt ikke kedeligt eller ensformigt.

Artillery består i dag af: Michael Stützer på guitar, Morten Stützer også på guitar, Peter Thorslund på bas, Josua Madsen på trommer og Michael Bastholm Dahl på vokal. 

Jeg kan på det varmeste anbefale Artillery og deres nyeste skive, og mon ikke jeg er at finde ved scenekanten, når de engang drager ud for at spille lidt ”Live”…
Jeg giver Artillery 5,5 ud af 6… Det er BARE fedt…
 
Penalty By Perception udkom 25. marts via Metal Blade Records.
 
   (5½ ud af 6)
 
Besøg Artillery på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar