Rising - Oceans Into Their Graves

Skrevet af Lasse Skytte
02-05-2016
Rising er et dansk band der spiller en form for sludge og doom-inspireret metal. De er netop nu aktuelle med deres 3. studieplade Oceans Into Their Graves. Jeg kendte ikke bandet før jeg fik tilsendt denne CD og det hænger sammen med at jeg har ikke lyttet meget til denne form for metal-musik. Sludge og doom plejer at være en stor mundfuld, hvor jeg er mere til den hårde rock eller klassiske heavy metal. Jeg var derfor lidt bekymret da jeg trykkede play, men mine fordomme blev hurtig gjort til skamme.

Albummet består af 10 sange med en spilletid på 43 minutter. Første nummer er ”All Dirt” som de siden har lavet en musikvideo til, da den er blevet valgt til albummets 2. single. Der startes med tonstung guitar og så er stilen ligesom lagt. Det jeg godt kan lide ved dette band er at der er fokus på den gode melodi, hvilket er en meget afgørende faktor, når jeg lytter til musik. Det kan være alt lige fra pop til dødsmetal.. Bare at der er en god melodi. Det gør at musikken fremstår mere struktureret og ikke bare er uorganiseret støj. ”All Dirt” var den første sang jeg nogensinde hørte med Rising og den fangede min interesse. Den er super tung og kraftfuld samtidig med at der leveres gode melodier og ikke mindst bundsolid vokalarbejde. Morten Grønnegaard er bandets nye forsanger og han har en vokal, som passer formidabelt ind i lydbilledet. Den første single fra pladen er ”Old Jealousy”, hvilket er endnu en stærk skæring. Her må jeg fremhæve den lækre guitarsolo, hvor tempoet lige bliver sat en anelse ned for at give ekstra plads til guitaren. ”The Anger” er med sine små 8 minutter albummets længste sang og der er tale om en gedigen metal-mastodont. Den er tung, groovy og slagkraftig, ind til den sluttes af med et par minutters fingerspil på den akustiske guitar.

Min eneste kritik af dette album er at der mangler en smule variation, men ellers må jeg sige jeg er godt tilfreds med det jeg hører. Selvom jeg ikke er en erfaren lytter i denne genre, så har det været en fornøjelse at stifte bekendtskab med endnu et godt dansk band. Hvis man er til sludge og doom inspiretet metal som indeholder solide melodier, så køb det album hurtigst muligt. Tommeltotten vender opad herfra!
 
Oceans Into Their Graves udkom 29. april via Indisciplinarian.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Rising på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar