Treat – Ghost Of Graceland

Skrevet af Calle
28-04-2016
Første gang jeg stødte på svenske Treat var for snart 30 år siden. Dengang så jeg musikvideoen til sangen ”World Of Promises” på Headbangers Ball og jeg var solgt med det samme. De mindede mig meget om Europe, Bon Jovi og White Lion, som jeg allerede var fan af på det tidspunkt. De havde ”looket” og der medvirkede en flot let påklædt dame i musikvideoen (hey jeg var en ung teenager). Bandet nåede at udgive 5 albums inden de blev opløst i 1993. I 2010 gjorde de comeback og udgav albummet ”Coup De Grace” og nu er de så tilbage med deres syvende album, som har fået titlen Ghost Of Graceland. Bandet består af Robert Ernlund (vokal), Anders Wikström (guitar), Patrick Appelgren (keyboards, guitar), Jamie Borger (trommer) og Pontus Egberg (bas).

Bandet er tro mod deres fortids gøren og de spiller stadigvæk melodisk hard rock. Albummet består af 12 velskrevne sange. Melodierne er virkelig godt skruet sammen og sangene er utrolig fængende. Wikström er efter min mening en rigtig god sangskriver. Ghost Of Graceland er spækket med sprøde rock sange og mine favoritter blandt disse er ”Better The Devil You Know”, ”House Of Fire” og titelnummeret ”Ghost Of Graceland” samt ”Too Late To Die Young”. Sidst nævnte er et rigtig rock anthem i bedste Treat stil. Man kommer heller ikke uden om de to Europe-lydende sange ”Inferno” og ”I Don’t Miss The Misery”. Derudover er der også blevet plads til de mere stille sange som ”Do Your Own Stunts” og ”Together Alone”. I sidst nævnte er det Wikström der synger lead vokal og denne sang er en rigtig ballade. Alt er alt er det 12 super fede sange bandet har skrevet og indspillet.

Ghost Of Graceland er produceret af Peter Mansson med Wikström som co-producer. De har ramt en lyd som passer perfekt til denne genre. Instrumenterne og vokalen ligger godt i forhold til hinanden. Så musik og produktion er bare som det skal være.

Er du til melodisk hard rock i stil med Europe, Bonfire, Hardline og Winger og kan du lide en god og velskrevet rock sang med sjæl, så bør du helt sikkert tjekke dette album ud. Som det også var tilfældet med ovennævnte ”Coup De Grace”, så synes jeg også bandet denne gang har ramt plet. Giv albummet et lyt!!!
 
Ghost Of Graceland udkom 15. april via Frontiers Records.
 
  (5 ud af 6)
 
Besøg Treat på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar