Alien Ken – Change Is Constant

Skrevet af Calle
30-03-2016
Jeg har tidligere anmeldt EP’en ”Son Extraordinary” samt debut albummet ”Contact” fra norske Alien Ken. I begge tilfælde har jeg syntes rigtig godt om musikken. Og denne gang har de overgået sig selv. Change Is Constant er efter min mening den bedste udgivelse fra bandet. Nå ja, inden jeg kommer for godt i gang, så må jeg hellere starte med at fortælle hvem bandets medlemmer er. Det er grundlægger og sangskriver Alien Ken (guitar og programming), Roy Egeland (vokal), Magnus Møining (bas) og Morten Skogen (trommer). Stilen er stadigvæk en blanding af alternativ hard rock og heavy metal.

Albummet består af 8 numre, som alle er godt skruet sammen. Melodierne sidder lige i skabet og jeg finder ingen dårlige sange på albummet. Ken har virkelig fundet formlen på Change Is Constant. Derudover har stort set alle sangene et mindeværdigt omkvæd, som sætter sig på nethinden. Vokalen minder mange steder en del om Whitfield Crane’s fra Ugly Kid Joe. Og flere af sangene lyder også lidt i retning af netop Ugly Kid Joe. Lyt bl.a. til ”Concrete Plastic”, ”Third” og ”Dualstar”. Først nævnte er, samen med ”Veni Vidi Vici”, ”Pasient Of A Pasient” og titelnummeret ”Change Is Constant”, blandt mine favoritter på albummet.

Change Is Constant er indspillet i Frog Leap Studios i Norge. Det er blevet mixet og masteret af Arvid Tjelta. Som nævnt tidligere er alle sange skrevet af Ken selv, mens teksterne er skrevet af Roy Egeland. Lyd og produktion sidder, ligesom sangene, også lige i skabet. Og så må man sige, at Ken har fået samlet nogle yderst kompetente musikkere omkring sig.

Jeg kan på det varmeste anbefale, at enhver rock fan med respekt for god, velskrevet og velproduceret musik, tjekker dette album ud. Har du tidligere lyttet til Alien Ken og synes du godt om deres musik, så er jeg næsten 100% sikker på, at du vil finde dette album yderst lytteværdigt. Jeg er meget tæt på at smide seks dødningehoveder efter albummet, men jeg nøjes med fem et halvt. Man skulle næsten tro, at Alien Ken kom fra en anden planet!!!
 
Change Is Constant udkom den 21. marts.
 
   (5½ ud af 6)
 
Besøg Alien Ken på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar