The Reptones - Dead Letter Blues

Skrevet af Lasse Skytte
06-03-2016
Københavnske The Reptones består af 5 medlemmer og deres musik spænder, efter deres eget udsagn, fra ”psykedelisk country og melankolsk indie til tonstung retrorock og melodiske ballader samt alternativ country, new-folk og håndspillet americana”. Det er derfor lidt en anden slags musik end det jeg personligt plejer at beskæftige mig med. Bandet har udgivet 2 studieplader og er nu klar med deres 3. udgivelse som har fået titlen Dead Letter Blues. Den indeholder 10 numre med en samlet spilletid på godt 36 minutter. The Reptones har samarbejdet med den amerikanske producer Paul Kimble fra kultbandet Grant Lee Buffalo og han har sørget for at skabe et ambient udtryk gennem hele albummet.

Musikken på denne plade er anderledes end det vi plejer at anmelde her på siden. Der møder lytteren en harmløs og afdæmpet omgang ambient country. Bandet siger selv at man kan finde tonstung retrorock, men der er ikke meget på dette album som kan betegnes som tonstung. Der er tale om musik som min mormor og morfar sikkert vil mene er super hyggelig – og de er altså godt oppe i 70’erne. Håndværket der bliver leveret er som sådan ganske udemærket. Musikken er fint mixet, det er noget alle kan holde ud til at høre på og der er samtidiig tale om dygtige musikere. For rockfans er der dog tale om en kop the, så tynd at man nærmest skulle tro, det blot er en kop varmt vand. Det eneste nummer som skiller sig en smule ud er ”Candy Coated Lines” da den indeholder en fin melodi i omkvædet.

Som tidligere nævnt er håndværket ganske OK – man skal bare finde den rigtige målgruppe. Det er ikke et band jeg vil anbefale mine kammerater at købe billet til. Dog kunne jeg godt finde på at foreslå det til Seniorklubben på mit arbejde. Det er måske en anelse hårdt sagt, da der sikkert findes mange fans af denne type musik, i alle aldre. Jeg tror bare ikke der findes mange af dem, som samtidig regelmæssigt besøger CallesRockCorner. Hvis man regner med at få et skud højoktans rock n’ roll, vil dette album svare til at få serveret en skålfuld salatblade, når man har sat næsen op efter bøf og kartofler. Jeg kan ikke hive mere end 2 dødningehoveder op af tasken.
 
Dead Letter Blues udkommer 11. marts.
 
(2 ud af 6)
 
Besøg The Reptones på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar