Natsværmer - Nuancer (EP)

Skrevet af Lasse Skytte
29-02-2016
Mattias Hundebøll er en dansk sanger og musiker, som de fleste vil kende fra det danske band Rock Hard Power Spray. Et band som nåede at udgive 3 studieplader, inden rejsen stoppede i 2014. Nu er han klar med et nyt projekt som har fået titlen Natsværmer. Første smagsprøve fra dette projekt kom i form af singlen ”Vuggevisen” og nu er EP’en Nuancer klar til at se dagens lys. Der er 4 sange på udgivelsen som alle handler om kærlighed i den ene eller anden forstand. I pressematerialet står der at sangene handler om ” livet, kærligheden, smerten, fristelserne og storbynætternes mange glimtende faldgruber”. Den totale spilletid lyder på 15 minutter, så det er en overkommelig omgang for lytteren.

Musikken på Nuancer kan bedst beskrives som dansksproget poprock. Første nummer er ”Det Du Drømmer Om” og det er en ganske fin åbner. Versene er drevet af en solid baslinje og omkvædet fungerer også godt. Mattias Hundebøll er en kompetent sanger og jeg synes det fungerer godt at der synges på dansk. ”Dig Og Mig” er det næste nummer og her er vi ovre i det mere poppede univers og det bliver en kende smagløst. Det trejde nummer er singlen ”Vuggevisen” og musikalsk er det nok også den bedste sang på udgivelsen. Versene er forholdsvis tunge mens omkvædet er poppet. Denne balance fungerer super fint og det er et nummer som sætter sig fast. Lyrikken er en anelse akavet, da det handler om sex og der bliver ikke lagt fingre i mellem. En linje i første vers lyder ”du er badet i sved og du stønner ’kom her’, du får den ind i din mund, i det sekund hvor det sker”. Ja, spændene valg af lyrik – men nummeret fungerer som helhed. Det sidste nummer hedder ”Men Du Ved Det Jo Godt” og er en atmosfærisk sag, som kommer vidt omkring på de 5 minutter den varer. Den bygger sig fint op og den har en form for dragende effekt på lytteren.

Alt i alt synes jeg der er tale om en godkendt EP som ikke er uden evner – det er dog ikke den mest revolutionerende og originale udgivelser som jeg kommer til at høre i år. Det bliver spændende at se hvad Mattias Hundebøll fører dette projekt til og hvordan den danske befolkning kommer til at tage imod musikken. Jeg har en fornemmelse af at EP’en vil dele vandende, så jeg anbefaler alle at afsætte 15 minutter og danne deres egen mening. Når alt kommer til alt lander jeg på en karakter der hedder 4 ud af 6..
 
Nuancer (EP) udkom 26. februar via Target Records/Target Group.
 
 (4 ud af 6)
 
Besøg Natsværmer på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar