Vanir – Aldar Rök

Skrevet af Calle
17-02-2016
Vanir er et dansk viking/death metal band, som består af de tre originale medlemmer Martin Håkan (vokal), Phillip Kaaber (guitar) og Lars Bundsted (bas). Udover dem finder vi Kirk Backarach (guitar), Daniel Kronskov (trommer) og Stefan Dujardin (keys) i besætningen. Siden bandets debut ”Særimners Kød” fra 2011 har der været en del udskiftning i bandet og stilen har samtidig ændret sig en del. Fra at være et folk-metal band med hovedsagligt danske tekster, så har bandet nu bevæget sig mere over i death metal genren og samtidig er teksterne blevet engelsksproget. Derudover er der kommet flere symfoniske elementer ind over bandets musik. Ændringen er dog sket løbende henover bandets to forgående album ”Onwards Into Battle” fra 2012 og ”The Glorius Dead” fra 2014.

Nu skriver vi så 2016 og Vanir er ude med deres fjerde album Aldar Rök. Som sagt er stilen blevet en hel del hårdere og tungere og samtidig mere dyster. Teksterne omhandler stadigvæk vikinger, men også mere historiske elementer som f.eks. den kristne kirke i Norge, hvor den norske konge kommanderede borgerne til at konvertere til kristendommen. Det skal lige siges at jeg måtte læse teksterne mens jeg lyttede til albummet, da jeg har yderst svært ved at høre hvad Martin synger.

Aldar Rök består af 7 numre, hvor de første seks sange er på engelsk. Sidste sang, som samtidig er et bonus track, er på dansk og leder tankerne tilbage på bandets debut album. Både i forhold til teksten, men også selve musikken. Ved de første par gennemlyt havde jeg svært ved at adskille de 6 sange fra hinanden, men efterhånden blev det mere klart for mig. Og mine favoritter, hvis man kan kalde dem det, er ”Pretorian” og ”Unrepentant”. Jeg må bare indrømme at jeg har lidt svært ved at forholde mig til musik inden for denne genre og den form for vokal har aldrig været min foretrukne.

Når det så er sagt, så synes jeg faktisk det er et helt udmærket album Vanir har indspillet. Musikken er velspillet og produktionen er i top. Bandet har selv stået for indspilning og produktion og herefter er albummet blevet mixet og masteret af Jacob Olesen i JBO-Studios.

Kan du lide Vanir’s forrige to album og er du til bands som eksempelvis Satyricon, Amon Amarth og Ensiferum, så vil du helt sikkert finde dette album rigtig godt. Trods ændringen i bandets stil/genre, så spår jeg dem en endnu større chance for det store gennembrud uden for landets grænser. De har i hvert fald international klasse. Tjek albummet ud!!!!
 
Aldar Rök udkommer 26. februar via Mighty Music/Target Group.
 
(4½ ud af 6)
 
Besøg Vanir på Facebook her.

Kategorier

Kommentarer

  • Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar